Ο Kimi Raikkonen ήταν πολύ δυνατός στις κατατακτήριες δοκιμές ενόψει του αυριανού Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, όμως δύο λάθη στη στροφή 16, την τελευταία πριν από ένα τμήμα 2,2 χιλιομέτρων κατά το οποίο οι οδηγοί πατούν στο τέρμα το γκάζι, τον άφησαν μόλις στην έκτη θέση του grid.

O Φινλανδός κόλλησε στο κερμπ της εξόδου της στροφής στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3, ενώ στη δεύτερη έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Το δεύτερο λάθος του κόστισε ιδιαίτερα, καθώς στα πρώτα δύο σκέλη ήταν ταχύτερος από τον teammate του και όδευε προς την pole position.

Ο αέρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία, όμως στις δηλώσεις του μετά τις κατατακτήριες, ο Kimi Raikkonen ξεκαθάρισε πως το γεγονός αυτό δεν τον επηρέασε:

Όχι [σ.σ. δε με επηρέασε ο αέρας], προφανώς τα σκάτωσα. Ήταν ένα λάθος. Αυτό μας κόστισε κάποιες θέσεις, οπότε δεν ήταν το καλύτερο τέλος.

Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό, απλά το έχασα. Δεν είχα θέματα, ήμουν πιο χαλαρός στην είσοδο, γιατί φυσικά ήταν δύσκολες οι συνθήκες λόγω του αέρα. Δεν ξέρω, απλά γλίστρησα, το επανέφερα, αλλά ήξερα πως τα έχασα όλα γιατί ακολουθεί η μεγάλη ευθεία.

Αυτή τη στιγμή είμαι απογοητευμένος με όσα έγιναν σήμερα. Έχω απογοητευτεί μερικές φορές. Όμως είναι διαφορετική ιστορία σήμερα, τι να κάνουμε; Μπορώ μόνο να κοιτάξω στον καθρέπτη. Πονάει.

Ο οδηγός της Ferrari έκανε λάθη και στο Q2, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να βγει στην πίστα με την ultrasoft γόμα. Έτσι, θα ξεκινήσει αύριο με την πιο μαλακή γόμα της Pirelli, ενώ οι πέντε οδηγοί μπροστά του θα εκκινήσουν με τα πολύ μαλακά ελαστικά.

Πάντα προσπαθούμε να είμαστε επιθετικοί. Σήμερα δεν πέτυχε, αύριο όμως θα είναι μία νέα μέρα. Δεν έχω σκεφτεί πραγματικά για τον αγώνα. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε,

είπε ο Φινλανδός ενόψει του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο στις 15:10.