Το διάσημο Nissan 350Z που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία “The Fast and the Furious: Tokyo Drift” διατίθεται προς πώληση στη Βρετανική αγορά.

tokyodrift-350z-1Το χαρακτηριστικό μαύρο-ανθρακί 350Z, που άνηκε στον “κακό” της ιστορίας, μαφιόζο και Βασιλιά του Drift στο Τόκιο, Takashi, παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν εμφανιστεί σε ολόκληρη τη συγκεκριμένη σειρά ταινιών. Μάλιστα θα λέγαμε ότι το “Tokyo Drift” ήταν ίσως η πρώτη απο τις ταινίες “The Fast and the Furious” που περιείχε μερικά πραγματικά καλαίσθητα αυτοκίνητα, όπως το αξιομνημόνευτο πορτοκαλί RX7 που οδηγούσε ο Han και το δεύτερο χρυσαφί 350Z.

To αυτοκίνητο που παρακολουθήσαμε όλοι να πληγώνει ανεπανόρθωτα την περηφάνια του πρωταγωνιστή στον πρώτο αγώνα της ταινίας και να πραγματοποιεί εκείνο το drift με την απίστευτη γωνία βγαίνοντας στην οροφή του γκαράζ και παρκάροντας με στυλ μπροστα στο κοινό (είμαστε σίγουροι ότι όλοι το θυμάστε), στην πραγματικότητα ήταν… αυτοκίνητα, σε πληθυντικό αριθμό. Λέγεται ότι έξι από τα 350Z που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα έχουν καταστραφεί εντελώς και το συγκεκριμένο που πωλείται είναι ένα από τα δύο που κατάφεραν να επιβιώσουν τις κακουχίες στις οποίες τα επέβαλλε ο σκηνοθέτης.

tokyodrift-350z-2Μάλιστα, το συγκεκριμένο που βρίσκεται σε αγγελία του Auto Trader είναι το μόνο εκ των επιζόντων που διαθέτει τις αναβαθμίσεις στον κινητήρα που αφορούν την προσθήκη δύο turbo. Επιπλέον, από το πίσω τζάμι είναι ορατή και η “νιτρομπουκάλα”, αν και στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι λειτουργική.

tokyodrift-350z-3Η τιμή του αυτοκινήτου ανέρχεται στις 100 χιλιάδες λίρες, και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλεκτών. Εμείς πάντως, έχοντας πει όλα τα παραπάνω, εξακολουθούμε να προτιμούμε το Skyline του Brian από τη δεύτερη ταινια.