Το σχέδιο της Volvo να μετατρέψει την Polestar σε Tesla – killer είναι σε πλήρη εξέλιξη, μετά την αποκάλυψη του Polestar 2.

Στοχεύοντας απευθείας το Tesla Model 3, αποτελεί το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας. Το πεντάθυρο αμάξωμα “φωνάζει” τη Σουηδική του καταγωγή. Εξάλλου το είχαμε δει το 2016 ως 40.2 Concept, με τα σήματα της Volvo και ελάχιστες σχεδιαστικές διαφορές.

Η Polestar υπόσχεται αυτονομία που θα αγγίζει τα 500χλμ, ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες, που κινούν όλους τους τροχούς του οχήματος, πάνω από 400hp ισχύος, με το 0-100 να έρχεται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Το εσωτερικό παραμένει συνεπές στην σχεδιαστική φιλοσοφία των πρόσφατων Volvo, αλλά την εξελίσσει ακόμα περισσότερο. Η οθόνη του infotainment system δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, χωρίς να ενσωματώνεται σε αυτό, δίνοντας την αίσθηση ενός μεγάλου tablet. Τα χειριστήρια έχουν περιοριστεί στα ελάχιστα δυνατά, ενώ όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι… vegan!

Η τιμή εκκίνησης στην Γερμανία θα είναι 39.900 ευρώ, η βασική έκδοση όμως δεν θα είναι διαθέσιμη παρά μόνο μετά από ένα χρόνο. Έως τότε, θα διατίθεται η launch edition που θα αγγίζει τα 60.000 ευρώ.

Αναμένεται φυσικά και η παρουσίαση του αντίστοιχου Volvo S40, με συμβατικά μηχανικά σύνολα, που ενδεχομένως να αφορά και ευρύτερο φάσμα του κοινού, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα.