Εξαιρετική ήταν η σημερινή μέρα για τον Daniel Ricciardo, αφού ο Αυστραλός ήταν ο ταχύτερος και στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών.

Ο οδηγός της Red Bull επωφελήθηκε από τις αρκετές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό του, οι οποίες είχαν ως στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, αλλά και την πίστα της Ουγγαρίας, που βολεύει τα χαρακτηριστικά της RB13.

O Ricciardo δήλωσε μετά το τέλος των δοκιμών:

Φέραμε κάποιες αναβαθμίσεις εδώ και φαίνεται πως δουλεύουν. Νίωθω πως αυξήθηκε η πρόφυση, δεν έκανα πολλά παράπονα στο team radio σήμερα. Πιστεύω πως κάναμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Γνωρίζουμε πως η πίστα μας ταιριάζει, οπότε αν μπορέσουμε να εξάγουμε το μέγιστο από το μονοθέσιό μας, θα έχουμε την ευκαίρια να παλέψουμε για πολλούς βαθμούς σε αυτό το τριήμερο. Είμαι πολύ χαρούμενος και πραγματικά αισθάνομαι πως μπορούμε να μείνουμε στην κορυφή αύριο.

Σήμερα το μονοθέσιο συμπεριφέρθηκε σα να ήταν στη δεύτερη έκδοσή του. Προφανώς, το πρωί φάνηκε αμέσως πολύ δυνατό. Ήμαστε πρώτοι στην πίστα χωρίς να έχει πολύ στρωμένο λάστιχο και, βασικά, συνεχίσαμε να έχουμε πολύ καλό ρυθμό, ακόμα και στα μεγάλα stints. Το απόγευμα το επαναλάβαμε στην πιο ζεστή πίστα.