Η Audi παρουσίασε το νέο A5 Coupé στη βάση της, το Ingolstadt της Γερμανίας. Το αναβαθμισμένο μοντέλο έχει υποστεί αλλαγές τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Το Α5 Coupé έχει ένα πιο μοντέρνο χαρακτήρα στην εξωτερική του εμφάνιση, αλλά διατηρεί στοιχεία από την προηγούμενη έκδοσή του, όπως τα κυματιστό σχήμα στο πλάι το αυτοκίνητου. Ο νέος σχεδιασμός του το κάνει πιο αποδοτικό, λόγω τη μείωσης του βάρους ακόμα και κατά 60 κιλά, σε συνδυασμό με την περισσότερο προηγμένη αεροδυναμική που προσφέρει συντελεστή αντίστασης στον αέρα 0,25.

Audi A5 Coupé

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί με πέντε κινητήρες, δύο TFSI και τρεις TDI. H ιπποδύναμη έχει αυξηθεί σημαντικά και κυμαίνεται ανάμεσα στους 190 και 286 ίππους. Αυτό έχει συμβάλλει σε 17% περισσότερη αποδοτικότητα και 22% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Ο νέος κινητήρας TFSI 3.0L ο V6 Turbo κινητήρας αποδίδει 354 ίππους, 21 παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο.

Το A5 Coupé έχει διαφορετικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για κάθε είδος κινητήρα. Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και το ημιαυτόματο 7 σχέσεων χρησιμοποιείται με τους κινητήρες 4 κυλίνδρων, αλλά και αυτούς 218 ίππων 3.0L TDI με κίνηση μόνο στους μπροστινούς ή σε όλους τους τροχούς. Το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων χρησιμοποιείται με την diesel έκδοση των 286 ίππων. Επίσης, υποστηρίζεται και η κίνηση στους πίσω τροχούς για πιο δυναμική οδήγηση και ακρίβεια. Οι σχέσεις του κιβωτίου ρυθμίζονται ανάλογα με την ταχύτητα και τις στροφές.

Audi A5 Coupé

To νέο σασί είναι από τα δυνατά σημεία του A5. Συνδυάζει άνεση και ευκινησία σε υψηλό βαθμό, με αποτέλεσμα να μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο στενούς δρόμους με στροφές και μεγάλα ταξίδια σε αυτοκινητόδρομους με την ίδια άνεση.  Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την ανάρτηση ανάλογα με την επιθυμία του, ενώ το αναβαθμισμένο υδραυλικό τιμόνι προσφέρει ακρίβεια.

Audi A5 Coupé

Στο εσωτερικό του, πολλές αλλαγές έχουν γίνει λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων και του μεγαλύτερου μεταξονίου, κάνοντας το πιο ευρύχωρο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής ποιότητας με ποικιλία στα χρώματα, ενώ και η ακουστική έχει βελτιωθεί. Ο χώρος αποσκευών είναι πλέον 465 λίτρα, 10 περισσότερα από το προηγούμενο.

Audi A5 Coupé

Οι οθόνες ενεργοποιούνται με την αφή, ενώ εντολές μπορούν να δοθούν και μέσω ομιλίας. Το Audi A5 Coupé διαθέτει και σύνδεση στο Internet, η οποία είναι δωρεάν για τους πρώτους τρεις μήνες. Επίσης υπάρχει και λειτουργία μέσω της οποίας καλείται αυτόματα έκτακτη βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος, οδική ασφάλεια και κλήση για βοήθεια από την Audi.

Audi A5 Coupé

Άλλα συστήματα βοηθούν στην αυτόματη οδήγηση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα τη διατήρησή του σε ένα ρεύμα, βοήθεια σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης, προειδοποίηση για αυτοκίνητα που έρχονται όταν ο οδηγός επιθυμεί να ξεπαρκάρει και βοήθημα για την αποφυγή σύγκρουσης. Σχεδόν όλα τα συστήματα έχουν αναβαθμιστεί.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2016.