Σύμφωνα με την Auto Bild, τρεις εβδομάδες μετά την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans, η Porsche θα συμμετάσχει στη συνάντηση των κατασκευαστών για τα χαρακτηριστικά του νέου κινητήρα της Formula 1, τον οποίο θα δούμε στο πρωτάθλημα από το 2021.

Η εταιρία, που ανήκει στον όμιλο Volkswagen, θα παρευρεθεί στην Αυστρία ενόψει του Grand Prix στο Red Bull Ring στις 9 Ιουλίου και θα εκπροσωπείται από τους δύο επικεφαλής της στο WEC, τον Fritz Enzinger και τον Andreas Seidl.

O Enzinger μάλιστα έκανε σχόλιο όσον αφορά τη συμμετοχή της Porsche στο Le Mans και το WEC, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των νέων κανονισμών για το 2020 κι έπειτα:

Πλέον γνωρίζουμε τους κανονισμούς για το 2020. Τις επόμενες μέρες η Peugeot θα πάρει απόφαση για το αν θα έρθει ή όχι. Αλλά ακόμα και αν το κάνουν, πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε να κάνουμε άλλα δύο ή τρία χρόνια στο WEC. Αυτή τη στιγμή δε το γνωρίζουμε.

Tα σχέδια της Porsche είναι άγνωστα, ακόμα και αν αποφασίσει να μπει στη Formula 1. Εδώ και χρόνια, φήμες αναφέρουν πως η Red Bull κυνηγά συνεργασία με μία εταιρία του ομίλου Volkswagen, όμως αυτό είναι κάτι που οι δύο πλευρές δεν έχουν παραδεχτεί. Άλλες φήμες αναφέρουν πως η McLaren είναι άλλη μία ομάδα που θέλει να δουλέψει με την Porsche, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε μία αποκλειστική, εργοστασιακή ομάδα της Porsche.