Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Lewis Hamilton, η Mercedes επιβεβαίωσε τον teammate tου Βρετανού. Ο Valtteri Bottas θα παραμείνει στη γερμανική ομάδα και το 2019, με οψιόν ανανέωσης για το 2020.

Ο Φινλανδός αντικατέστησε πέρυσι το Nico Rosberg μετά την αιφνιδιαστική αποχώρησή του από την ενεργό δράση και πήρε τις πρώτες τρεις νίκες της καριέρας του. Φέτος, αποδίδει σταθερά δυνατά, όμως λόγω διάφορων ατυχιών δεν έχει καταφέρει να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Valtteri Bottas δήλωσε:

Είναι εξαιρετικό να ανακοινώνω πως θα οδηγήσω για τη Mercedes και το 2019 και όμορφο που το κάνω στο Hockenheim. Δεν είναι μόνο ο εντός έδρας αγώνας της Mercedes, αλλά και το μέρος που πήρα την πρώτη μου νίκη με μονοθέσιο, το 2007.

Φέτος, με ένα χειμώνα προετοιμασίας, έχω καταφέρει να κάνω ένα βήμα μπροστά και πιστεύω πως μπορώ να δώσω περισσότερα. Δεν είχαμε πολλή τύχη στους αγώνες αυτής της σεζόν, αλλά η ομάδα γνωρίζει πως αποδίδω και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση.

Έχουμε μία μεγάλη μάχη μπροστά μας, οπότε είναι καλό που ξεκαθαρίσαμε το μέλλον, καθώς σημαίνει πως μπορούμε να αφοσιωθούμε πλήρως στη μάχη του πρωταθλήματος. Φυσικά ο στόχος μου είναι να εξακολουθήσω να αποδίδω σε υψηλό επίπεδο και να δώσω στην ομάδα μία εύκολη επιλογή για το 2020.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, είπε από την πλευρά του:

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επέκταση του συμβολαίου του Valtteri με την ομάδα για έναν ακόμα χρόνο και την επιβεβαίωση ενός απαράλλακτου οδηγικού διδύμου για το 2019, λίγο πριν τον εντός έδρας αγώνα μας.

Οι επιδόσεις του Valtteri είναι άριστες αυτή τη σεζόν και, χωρίς τα λάθη μας και την ατυχία του, θα μπορούσε να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα. Όταν πήραμε την απόφαση υπέρ του Valtteri για το 2019, δεν το κάναμε μόνο εξαιτίας της αναμφίβολης ταχύτητας και του εργασιακού ήθους του, αλλά και του χαρακτήρα του. Η σχέση του με την ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Lewis, είναι ανοιχτή και με εμπιστοσύνη, χωρίς πολιτικά παιχνίδια.

Αυτά είναι συστατικά που χρειάζεσαι όταν παλεύεις με ισχυρούς αντιπάλους στα πρωταθλήματα και αντικατοπτρίζουν τις αξίες της ομάδας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την παραμονή του Valtteri στην ομάδα και ανυπομονώ να πανηγυρίσω κι άλλες επιτυχίες μαζί του.

Ο Valtteri Bottas είναι πέμπτος στο πρωτάθλημα, με 104 βαθμούς και τέσσερις τερματισμούς στη δεύτερη θέση.