Η F1, η FIA και οι 10 ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα η εισαγωγή των τεχνικών κανονισμών του 2021 να αναβληθεί έως το 2022.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη συμμετείχαν σε σύσκεψη την Πέμπτη για να συζητήσουν την πανδημία του κορονοϊού και τον αντίκτυπο στο άθλημα.

Αποφάσισαν ότι το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να καθυστερήσουν την εισαγωγή των τεχνικών κανονισμών έως το 2022, με τους κανονισμούς του 2020 να εφαρμόζονται το 2021.

Η ελπίδα είναι ότι αυτό θα ελαφρύνει το οικονομικό φορτίο των ομάδων, ειδικά σε μία περίοδο που το εισόδημά τους ενδέχεται να μειωθεί λόγω των λιγότερων αγώνων που θα διοργανωθούν φέτος.

Από τη μεριά τη η FIA ανακοίνωσε:

Όλα τα μέρη συζήτησαν περαιτέρω την παρούσα κατάσταση του πρωταθλήματος του 2020 και πώς το άθλημα θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πανδημίας COVID-19.

Λόγω της ρευστής οικονομικής κατάστασης που έχει αυτή δημιουργήσει, συμφωνήθηκε ότι οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν το σασί του 2020 και το 2021, με την προοπτική να παγώσουν και άλλα εξαρτήματα να συζητιέται εν ευθέτω χρόνω.

Η εισαγωγή και η εφαρμογή των οικονομικών κανονισμών θα προχωρήσει όπως είχε σχεδιαστεί το 2021, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στη FIA, τη Formula 1 και όλες τις ομάδες για επιπλέον τρόπους για σημαντική μείωση του κόστους.

Όλες οι ομάδες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη FIA και την F1 στις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους να τροποποιήσουν το ημερολόγιο του 2020, καθώς η παγκόσμια κατάσταση σχετικά με την COVID-19 εξελίσσεται.

Όλες αυτές οι δεσμεύσεις θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες διοικητικές δομές για την τελική επικύρωση.