Μια νίκη εντός έδρας έχει πάντα επιπλέον συναισθηματική αξία και ο Vettel δεν έχει καταφέρει ως τώρα να κερδίσει στο Hockenheim. Ο Γερμανός είναι αποφασισμένος να αλλάξει αυτή την παράδοση.

Εκτός από την κρισιμότητα για τη μάχη του πρωταθλήματος, μια νίκη στο Hockenheim έχει το δικό της χρώμα. Το κοινό στο “Στάδιο” είναι από τα πιο εντυπωσιακά στη Formula 1, ακόμα και για τη “νέα” πίστα. Ο Seb έχει κατακτήσει μια 3η θέση στο Hockenheim παλιότερα (2010), αλλά τώρα βλέπει μπροστά του μόνο νίκη. Όπως δήλωσε στη γερμανική Sport Bild:

“Όταν κάποιος μπαίνει στο Motodrom (σ.σ. Στάδιο) και βλέπω όλες τις σημαίες και μακάρι πολλούς ανθρώπους στα κόκκινα, το νιώθεις. Το έχω ζήσει σαν οπαδός, αλλά το να κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο και να το ζεις τελικά από την άλλη πλευρά, είναι φοβερό. Η νίκη στο Hockenheim μου λείπει ακόμα. Θα ήθελα αυτή τη χρονιά να το αλλάξω αυτό.

Η θέση μας δεν θα πρέπει να μας παρασύρει ώστε να νιώθουμε ασφαλείς και να εφησυχάσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και νηφάλιοι. Το πρωτάθλημα είναι πολύ σφιχτό, πηγαίνει από τη μία πλευρά στην άλλη και ο Lewis και η Mercedes είναι πολύ δυνατοί. Θα πρέπει επίσης να μην ξεγράφουμε τη Red Bull. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να εξελισσόμαστε διαρκώς και να βελτιώνουμε το αυτοκίνητο. Αυτό πάει πολύ καλά προς το παρόν. Σε κάθε περίπτωση, υπόσχομαι να ασκήσουμε περισσότερη πίεση και να μην χαλαρώσουμε!”

Ο Vettel έχει κερδίσει αγώνα στη Γερμανία το 2013, στο Nürburgring, οδηγώντας για τη Red Bull Renault. Το 2014 και το 2016 ο αγώνας έλαβε μέρος στο Hockenheim, με τις νίκες να παίρνουν οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton αντίστοιχα. Τις χρονιές 2015 και 2017 δεν είχαμε γερμανικό Grand Prix. Τη στιγμή αυτή ο Vettel προηγείται στη βαθμολογία του Hamilton για 8 βαθμούς, έχοντας πάρει 4 νίκες έναντι 3 του Βρετανού.