Στα πλαίσια του Βρετανικού Grand Prix, ο Mark Webber είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από τον παλιό του team mate, Sebastian Vettel.

Στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που προέκυψε, ο Vettel μίλησε και για τη σχέση του με το Michael Schumacher. Είναι γνωστό άλλωστε ο Michael υπήρξε το είδωλο και πολλές φορές σύμβουλος του Seb.

O Webber λοιπόν, ρώτησε το Vettel:

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσε ο Michael;

Και ο Γερμανός απάντησε:

Τον είχα πάρει μία φορά τηλέφωνο, την εποχή που δεν έτρεχε, το 2009. Ήταν μέσα στη νύχτα. Τον ρώτησα: Michael, στο πρώτο sector στη Suzuka. Ποιες γραμμές να πάρω; Πρέπει να επιτεθώ στο πρώτο κομμάτι και μετά να πάω πιο ανοιχτά για τη Στροφή 6;

Μου απάντησε: Δεν ξέρω! Εγώ απλά πηγαίνω από την πρώτη μέχρι και την έβδομη στροφή όσο πιο γρήγορα μπορώ. Δεν ασχολούμαι πολύ με το πως θα βγω από τις στροφές, ή πώς θα τις προσεγγίσω.

Του είπα: Είσαι σοβαρός; Ακριβώς αυτό έκανα, και δούλεψε!

Η γνωριμία Schumacher και Vettel κρατάει εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.  Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο όπου ο δύο φορές Πρωταθλητής με τη Benetton τότε, Schumacher, βράβευσε έναν μικρό Vettel για τις επιδόσεις του στους αγώνες kart, σε μία εκδήλωση στο Kerpen.

O Schumacher, έχοντας διατηρήσει θέση στη Scuderia έπειτα από την αποχώρησή του, λέγεται ότι τον είχε συστήσει από τότε στην ομάδα ως μελλοντικό οδηγό. Η επαφή με τη Ferrari υπήρχε ήδη, μιας και αυτή ήταν που προμήθευε την Toro Rosso με κινητήρες το 2008. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα παρακολουθούσε τις επιδόσεις του Vettel, καθώς είχε πρόσβαση στα δεδομένα της τηλεμετρίας του.

Ο Vettel τελικά είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί απέναντι στον παιδικό του ήρωα, μιας και η επιστροφή του Schumacher με τη Mercedes του έδωσε αυτήν τη δυνατότητα.