Με το πρωτάθλημα της F3 να ολοκληρώνεται, ο Max Verstappen βλέπει μπροστά του τα επόμενα σημαντικά γεγονότα της καριέρας του… Τον θρυλικό αγώνα F3 στο Macau και την επόμενη χρονιά στην F1. Ο Max τερμάτισε 3ος στο European F3 Championship, έχοντας ουσιαστικά μόλις μια χρονιά σε μονοθέσια, μετά τα kart και την κατηγορία ΚΖ (6-τάχυτα).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Red Bull, ο νεαρός Ολλανδός μιλάει για την πορεία του ως τώρα και το τι περιμένει στη συνέχεια.

Για τη μετάβαση από τα kart στην F3:

Φυσικά πριν μπεις στο αυτοκίνητο δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Αλλά μετά από μερικούς γύρους άρχισα να νιώθω άνετα. Αρχίζεις να νιώθεις τα όρια κάπως. Είναι τελείως διαφορετικά από τα kart. Το πεντάλ του φρένου, ο τρόπος που πατάς το γκάζι, το πως κάθεσαι στο αυτοκίνητο, η οπτική γωνία. Αυτή ήταν η βασική διαφορά. Αλλά από την αρχή ήμασταν γρήγοροι, οπότε προσαρμόστηκα αρκετά καλά. Στο Silverstone (σ.σ. πρώτος του αγώνας) ήμουν χαλαρός. Χωρίς μεγάλα προβλήματα. Ήξερα ότι οι αντίπαλοί μου είχαν περισσότερη εμπειρία από μένα, αλλά ήμουν εκεί για να μάθω, οπότε ένιωθα αρκετά άνετα.

Όσον αφορά τις απαιτήσεις στον ψυχολογικό τομέα για την F1:

Δεν έχω προβλήματα καθόλου. Είμαι αλήθεια πολύ χαλαρός και δεν θέλω να σκέφτομαι καθόλου για ψυχολογική πίεση, ή πόσο δυνατός είσαι πνευματικά, γιατί, για να είμαι ειλικρινής, το βρίσκω όλο αυτό μια βλακεία.

Σύμφωνα με τον Max η μεγάλη διαφορά μεταξύ kart και F3 είναι επίσης στο ότι οι επαφές τιμωρούνται σκληρά, όπως διαπίστωσε με την υπερβολή στα φρένα που έκανε στη φουρκέτα του Hockenheim. Στα μονοθέσια μπορείς να στραβώσεις κάτι πολύ εύκολα κι αυτό σε καταδικάζει στον αγώνα. Η καλύτερη στιγμή του, κατά τον ίδιο, ήταν οι συνεχόμενες νίκες (6) σε Spa και Norisring.

Την επόμενη βδομάδα θα είναι στον εξομοιωτή για να προετοιμαστεί για τον μεγάλο αγώνα στο Macau.

Αρχικά τα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Austin ήταν η προγραμματισμένη “πρώτη” του Max με μονοθέσιο F1 σε επίσημη περίοδο τριημέρου, όμως με την παρουσία του στη Suzuka το ντεμπούτο είναι πλέον παρελθόν. Ελπίζουμε να τον δούμε στην πίστα για περισσότερους γύρους στο Texas…