Ιδιαιτέρως παραστατικά παραδείγματα επέλεξε ο Lewis Hamilton για να περιγράψει τον αέρα ανανέωσης που έφερε στο Brackley η εθελούσια και αιφνιδιαστική αποχώρηση του Nico Rosberg.

Οι δύο πιλότοι γνωρίζονταν πολύ καλά, αφού είχαν βρεθεί αντίπαλοι σε διάφορες κατηγορίες από τα παιδικά τους χρόνια και μάλιστα θεωρούνταν φίλοι. Η συνύπαρξή τους όμως στη Mercedes, σε μια περίοδο που επικρατούσε άνετα επί των αντιπάλων της, δεν ήταν καθόλου ρόδινη, με αποτέλεσμα οι επικεφαλής της ομάδας να αγανακτούν και να τους επικρίνουν δημόσια, ενώ η προσωπική σχέση των δύο φίλων δέχτηκε ανεπανόρθωτο πλήγμα – ακόμα και σήμερα σπανίως μιλάνε μεταξύ τους.

(Η αποχώρηση του Rosberg) δεν έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για ‘μένα (αγωνιστικά) αλλά έκανε το περιβάλλον στην ομάδα ένα καλύτερο μέρος για να εργάζεσαι,

δήλωσε ο Hamilton στη σκανδαλοθηρική Sun.

Όταν βγάζεις κάτι αρνητικό και το αντικαθιστάς με κάτι θετικό – είναι σαν να έχεις μια ηλεκτρονική πλακέτα και μια καμένη ασφάλεια, που κάνει όλο το κύκλωμα να μην δουλεύει. Μόλις αντικαταστήσεις αυτή την ασφάλεια, το όλο σύστημα δουλεύει ξανά.

Είναι σαν να είσαι σε μια μη υγιή σχέση. Μένεις μόνο επειδή αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο. Μόνο όταν η σχέση τελειώσει και προχωρήσεις παρακάτω συνειδητοποιείς ότι αυτή η σχέση δεν ήταν καλή για σένα.

Παρόλο που η Mercedes κατέκτησε τρία doubles την περίοδο που οι Hamilton και Rosberg υπήρξαν teammates, με τον Lewis να επικρατεί το 2014 και το 2015, αλλά να χάνει τον τίτλο του 2016, κυρίως λόγω ατυχιών, ο Βρετανός υποστηρίζει ότι η ομάδα πλέον δουλεύει σε πιο θετικό κλίμα και μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποδοτικά τη μεγάλη της αντίπαλο:

Υπάρχει τώρα θετικό κλίμα στην ομάδα. Ο «τυφώνας» που είχε δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ομάδας, τώρα φυσάει προς τη Ferrari.

Hamilton_Rosberg_Kids_Unicycle