Με ένα βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Felipe Massa ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Formula 1.

Ο Massa, είχε επίσης ανακοινώσει πέρυσι ότι “συνταξιοδοτείται” αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν ο Valtteri Bottas μεταγράφηκε στη Mercedes, προκειμένου να καλύψει το κενό που έμεινε εκεί μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Nico Rosberg.

Με τον Lance Stroll να έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, η δεύτερη θέση στην Williams έγινε αντικείμενο έντονης συζήτησης τους τελευταίους μήνες, με την ομάδα να ανακοινώνει κατά καιρούς διάφορα ονόματα υποψηφίων, μεταξύ των οποίων πάντως βρισκόταν και ο Massa.

O Βραζιλιάνος είχε πιέσει για μία απάντηση πριν το grand prix της πατρίδας του, ήταν όμως εμφανές ότι ήθελε να παραμείνει. Μάλιστα είχε προχωρήσει και σε κάποια άκομψα σχόλια για συνυποψήφιούς του, σχολιάζοντας για παράδειγμα ότι κάποιες πίστες δεν θα μπορούσαν να οδηγηθούν με ένα χέρι – σαφής αναφορά στην φυσική κατάσταση του Robert Kubica – ή τονίζοντας τα φτωχά αποτελέσματα του Paul di Resta στο DTM.

Στο τέλος του μηνύματός του, ο Massa εκφράζει την ελπίδα του ότι οι οπαδοί του θα συνεχίσουν αν τον στηρίζουν σε άλλες μορφές αγώνων, κάνοντας ξεκάθαρη έτσι την πρόθεσή του να συνεχίσει να αγωνίζεται σε άλλα πρωταθλήματα.

Γεια σε όλους! Όπως ξέρετε πέρυσι αποφάσισα να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από την F1, αλλά λόγω της έκκλησης της Williams αποφάσισα να κάνω άλλη μια σεζόν, όμως αυτή τη φορά θα είναι ο τελευταίος μου Βραζιλιάνικος αγώνας, και στο Abu Dhabi ο τελευταίος μου αγώνας στην F1.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους χορηγούς μου, όλους τους οπαδούς μου που με στηρίξατε πολύ, οπότε σας ευχαριστώ και ελπίζω να σας δω στο Interlagos και το Abu Dhabi, και ότι θα με υποστηρίξετε του χρόνου ή στο μέλλον σε άλλους αγώνες και σε άλλες κατηγορίες. Σας ευχαριστώ, σας φιλώ, θα σας δω εκεί!

Δεν είναι ακόμη σαφές αν η αποχώρηση του Massa από την ενεργό δράση γίνεται επειδή τελικά δεν επιλέχθηκε από την Williams, η αποτελεί προσωπική του, ανεξάρτητη απόφαση.

Η ομάδα, δια στόματος Claire Williams, ευχαρίστησε τον Felipe για όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Διαβάστε τις δηλώσεις της εδώ:

Το “ευχαριστώ” της Williams στον Massa