Ο Bottas είναι σίγουρος ότι η Williams κρύβει περισσότερη ταχύτητα

Γράφει: Ανδρέας Αντωνόπουλος

Ο Bottas είναι σίγουρος ότι η Williams κρύβει περισσότερη ταχύτητα

Αν και η Williams του Valtteri Bottas βρέθηκε πίσω από τις Ferrari στην κατάταξη των FP2, ο Φιλανδός είναι αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα.

Επισημαίνει παρόλα αυτά ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά στο κομμάτι της επίδοσης ενός γύρου.

Νομίζω το βασικότερο που πρέπει να δούμε για αύριο είναι η απόδοση του ενός γύρου. Υπάρχουν περισσότερα να πάρουμε από τα ελαστικά, οπότε αυτός θα είναι ο κύριος στόχος. Δεν μπορέσαμε να μεγιστοποιήσουμε το ρυθμό με τη μαλακή γόμα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε περισσότερα, απλά πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

Παρά το χώρο για βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα που εντοπίζει όμως, ο Bottas μας θυμίζει ότι η ομάδα δεν έχει κανένα λόγο να αποκαλύψει το 100% των δυνατοτήτων της από την πρώτη μέρα. Να κρύβει άραγε εκπλήξεις για τις κατατακτήριες;

Ήταν μια OK Παρασκευή. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας και το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση εξαρχής – χρειάστηκαν μόνο πολύ μικρές αλλαγές κατά τη διάρκεια του session.

Κάναμε κάποια long runs στο τέλος του FP2 με τη μαλακή γόμα και η αίσθηση ήταν σταθερή. Δεν υπήρξε μεγάλη πτώση (της απόδοσης). Η ισορροπία του μονοθεσίου δεν ήταν κακή, οπότε περιμένω ότι θα πάμε καλά στον αγώνα. Απλά τώρα πρέπει να δουλέψουμε για τις κατατακτήριες.

Είναι μόνο η Παρασκευή, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να δώσουμε το 100% ακόμα. Όπως και πέρυσι, απλά κάνουμε το πρόγραμμά μας.

Ο Felipe Massa με την άλλη Williams δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, λόγω ενός προβλήματος στον κινητήρα.

SHARE THIS