Μετά από πολλά χρόνια κατά τα οποία οι φήμες για ένα “μικρό NSX” έδιναν και έπαιρναν, η Honda επιτέλους παρουσίασε κάτι αντίστοιχο. Περίπου.

Βλέπετε, το – κεντρομήχανο – Honda Sports Vision Gran Turismo μπορεί να είναι ό,τι πιο κοντινό σε NSX τσέπης έχουμε δει μέχρι στιγμής, έχει σχεδιαστεί όμως αποκλειστικά για το γνωστό video game Gran Turismo.

Honda Vision GT

Εντύπωση προκαλεί παρ’ όλα αυτά η σημασία που φαίνεται ότι έδωσε η Honda στον σχεδιασμό του, αφού ανακοινώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα μοντέλο σε πραγματικές διαστάσεις, σε αεροδυναμική σήραγγα, ώστε να τελειοποιηθεί η αεροδυναμική απόδοσή του.

Μάλιστα υπήρξε εσωτερικός ανταγωνισμός για το σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας που θα αναλάμβανε το concept, με αυτό του Los Angeles τελικά να κερδίζει τις εντυπώσεις και το έργο.

Το αμάξωμα (υποτίθεται ότι) είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, που κρατάνε το βάρος σε ένα θεωρητικό επίπεδο της τάξεως των 900 κιλών, ενώ την ισχύ παρέχει ένας υποθετικός VTEC κινητήρας 2 λίτρων, τετρακύλινδρος, με turbo, που ακούγεται ύποπτα όμοιος σε προδιαγραφές με εκείνον του Civic Type R, αλλά αποδίδει για την περίσταση 404 ίππους.

Κι αν πολλά από τα πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν κατά καιρούς για το Gran Turismo έμελλε να περάσουν όλη τους τη ζωή μέσα στο playstation, κάποια άλλα πέρασαν κατά κάποιον τρόπο στην παραγωγή (βλέπε Buggati) ή μας προϊδέασαν για μελλοντικά μοντέλα, πράγμα που μας κάνει αισιόδοξους για την τύχη του συγκεκριμένου Honda.

Honda Vision GT
Honda Vision GT