Με αφορμή τις φήμες που αναδημοσίευσαν μεγάλα ενημερωτικά μέσα, όπως η Wall Street Journal, σχετικά με την από κοινού εξέλιξη ενός pickup από τις Mercedes και Nissan, ο CEO της εταιρείας, Carlos Goshn, θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Με την ευκαιρία όμως, μας έδωσε και μια πιο σαφή εικόνα για το πώς λειτουργεί η συνεργασία των δύο ομίλων.

Δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι επειδή ανακοίνωσαν ένα pickup, θα πρέπει να το φτιάξουν σε συνεργασία με εμάς. Σε καμία περίπτωση.

Είναι εντελώς ελεύθεροι να το κάνουν μόνοι τους, ή με κάποιον άλλον, όπως επίσης και μαζί μας.

Ο Dieter (σημείωση: Zetsche, CEO της Daimler) ανακοίνωσε ότι η Daimler θα εισέλθει στην κατηγορία των pickup trucks. Ωραία. Αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει επιπλέον πληροφόρηση.

Είναι κάτι που θα μπορούσε τελικά να μπει στο τραπέζι; Σας είπα, τα πάντα μπορούν να μπουν στο τραπέζι μεταξύ μας. Όμως, δεν λαμβάνονται για όλα θετικές αποφάσεις. Από καιρό σε καιρό, για οποιοδήποτε λόγο, κάποιος λέει όχι και τα πάντα σταματούν. Και κανείς δε νιώθει υποχρεωμένος να συνεργαστεί με τον άλλον.

Για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση. Θα την λάβουν τελικά οι ίδιοι. Οπότε θα πρέπει να περιμένετε.

Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα μπορούσε άνετα να επεκταθεί και σε αυτή την κατηγορία. Η Nissan έχει ήδη μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία, και η Mercedes θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του γνωστού μας Navara ή των Frontier και Titan, που κατασκευάζονται στο Canton, Mississippi και πωλείται αποκλειστικά στην Βόρεια Αμερική.

Πάντως η Daimler έχει ξεκαθαρίσει ότι το μοντέλο, που θα παρουσιαστεί στις αγορές έως το 2020, θα αφορά πολλές γεωγραφικές περιοχές αλλά όχι απαραίτητα και τις Η.Π.Α. όπου οποιοσδήποτε άλλος πλην των τριών εγχώριων κατασκευαστών δυσκολεύεται πολύ να διεισδύσει στην κατηγορία.

Συν τοις άλλοις, το προϊόν της Mercedes θα λανσαριστεί σαν όχημα πολυτελείας και οι αντίστοιχες προσπάθειες από τη Lincoln και την Cadillac στο παρελθόν δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.