Νέος κινητήρας, εξοπλισμός και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το Suzuki Vitara

Γράφει: Ανδρέας Αντωνόπουλος

Νέος κινητήρας, εξοπλισμός και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για το Suzuki Vitara

Με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη καθώς και με turbo βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων διατίθεται πλέον το Vitara, με τη Suzuki να ανακοινώνει ότι πρόκειται για “το καλύτερο Vitara που έγινε ποτέ!”

1.4 BOOSTERJET και επίπεδο εξοπλισμού S

Πιο συγκεκριμένα, ο χιλιοτετρακοσσάρης υπερτροφοδοτούμενος BOOSTERJET, τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, αποδίδει 140 ίππους στις 5.500 στροφές με μέγιστη ροπή 220 Nm, διαθέσιμη από τις 1.500 έως τις 4.000 στροφές.

Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Suzuki είναι μόλις 5,4 λίτρα ανά 100 χλμ, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 127gr/km. Το νέο αυτό σύνολο πληροί τις προδιαγραφές Euro6 και προσφέρεται στις τετρακίνητες εκδόσεις του Vitara και μπορεί να συνδυαστεί με εξατάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.

Η έκδοση αυτή διατίθεται με ένα νέο επίπεδο εξοπλισμού “S”, που επιπλέον του ήδη πλούσιου GLX (σύστημα πλοήγησης, Radar Brake Support, Adaptive Cruise Control κ.α.) περιλαμβάνει σπορ πινελιές εσωτερικά και εξωτερικά.

Συγκεκριμένα το Vitara S διαθέτει νέα μάσκα, μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ασημί σατινέ εξωτερικούς καθρέφτες και κόκκινου χρώματος κάλυμμα προβολέα LED. Τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία συνεχίζονται και στο εσωτερικό, όπου το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων έχουν δερμάτινη επένδυση με κόκκινη ραφή, οι επενδύσεις καθισμάτων είναι suede επίσης με κόκκινη ραφή, τα πεντάλ έχουν επένδυση αλουμινίου, ενώ οι σπορ νότες συνεχίζονται στον πίνακα οργάνων και τα δαχτυλίδια των αεραγωγών.

Νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις

Οι πετρελαιοκίνητες τετρακίνητες εκδόσεις θα προσφέρονται πλέον με το τελευταίας τεχνολογίας κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων (6TCSS: Twin Clutch System της Suzuki).

Το TCSS συνδυάζει την άνεση ενός κλασικού αυτόματου με την αμεσότητα και την σπορ αίσθηση ενός χειροκίνητου κιβωτίου, εξασφαλίζοντας σημαντική οικονομία καυσίμου, αλλά και ταχύτατες αλλαγές σχέσεων στις ιδανικές στροφές.

Οι τιμές των νέων εκδόσεων Vitara

Οι τιμές του Vitara με την προαιρετική επιλογή του νέου κιβωτίου διαμορφώνονται στα €24.360* για την 1,6 DDiS GL+ 4WD και στα €26.560* για την 1,6 DDiS GLX 4WD.

Οι τιμές του Vitara S με το νέο κινητήρα διαμορφώνονται στα €23.830* με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και στα €25.830 με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο, αμφότερες εφοδιασμένες με το υπερσύγχρονο σύστημα τετρακίνησης της Suzuki ALLGRIP.

*μετά easy bonus και όφελος απόσυρσης)

SHARE THIS