Ένα νέο SUV πρόκειται να λανσάρει μέχρι το 2020 η Maserati, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne.

Βασισμένο στην πλατφόρμα Giorgio, που εξελίχθηκε από το μηδέν για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio, το νέο SUV της Maserati δεν θα μοιράζεται τους ίδιους κινητήρες με τα αδελφά μοντέλα. Αντίθετα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα προσφέρεται κανένας τετρακύλινδρος κινητήρας, επιλογή που αυτομάτως τοποθετεί το επερχόμενο αυτοκίνητο στο άνω άκρο της κατηγορίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στη Levante, η Maserati είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κάτι που κάνει τον Marchionne να ελπίζει ότι θα φτάσουν μελλοντικά τις 70,000-80,000 ετησίως, με τα προ φόρων έσοδα τις φίρμας να προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν το 1 δις.

Όλα αυτά βέβαια μετά το 2020, περίοδο κατά την οποία αναμένεται και ο εκπρόσωπος της Ferrari στην κατηγορία.

170420_Alfa-Romeo_Giulia_Stelvio_01Οι Giulia και η Stelvio οδηγούν τις πωλήσεις της Alfa Romeo στα επίπεδα των 130,000 για το 2017, εξαιρετικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τους αναλυτές, ακόμα και αν δεν φτάνει τον φιλόδοξο στόχο του Marchionne (170,000).