Η πολύ καλή πορεία της Ferrari φέτος, με 3 νίκες του Vettel και διαρκή παρουσία στο βάθρο, ήταν αρκετή για να θορυβήσει τη Mercedes για την επόμενη χρονιά. Η Scuderia θεωρείται η πιο επικίνδυνη ομάδα για να απειλήσει την κυριαρχία των Γερμανών το 2016 και η Mercedes έχει τα μάτια της ανοιχτά σε κάθε μέτωπο.

Γι’ αυτό και κυνήγησε αμέσως δικαστικά υπάλληλό της που ετοιμαζόταν για μεταγραφή στη Ferrari, κατηγορώντας τον για κλοπή δεδομένων με σκοπό τη μεταφορά τους στο Maranello. Πρόκειται για τον Benjamin Hoyle, που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο της μήνυσης- έψαξε και αποθήκευσε πολύτιμα αρχεία της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δεδομένων για τους κινητήρες Mercedes, κώδικα αποκρυπτογράφησης δεδομένων αγώνα και μια αναφορά αγώνα από την Ουγγαρία φέτος.

Η Mercedes αναφέρει πως:

Εξελίσσεται νομική διαδικασία μεταξύ της Mercedes AMG High Performance Powertrains Ltd. κι ενός εργαζόμενου. Η εταιρεία έχει κάνει τα απαραίτητα νομικά βήματα για να προστατέψει την πνευματική της ιδιοκτησία.
Οι πράξεις του Hoyle ήταν υπολογισμένο να καταστρέψουν ή να βλάψουν σοβαρά τη σχέση εμπιστοσύνης με τη Mercedes. Ο κ. Hoyle και πιθανότατα η Ferrari έχουν κερδίσει ένα παράνομο πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, ο Hoyle ενημέρωσε την ομάδα ότι προτίθεται να παραιτηθεί από τη Mercedes στο τέλος του συμβολαίου του (2015). Η συμφωνία του Hoyle με τη Ferrari σήμανε συναγερμό στη γερμανική εταιρεία, η οποία κι έκανε ό,τι μπορούσε για να στερήσει από τον υπάλληλό της δυνατότητες κατασκοπείας (αλλαγή πόστου, έλεγχο δεδομένων στον υπολογιστή κτλ), όμως ο ίδιος κατάφερε να πάρει σημαντικό όγκο στοιχείων, χωρίς να μείνει κρυφό από την -υποψιασμένη- Mercedes.

Η εταιρεία θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εξαφανίσει τα αρχεία από την κατοχή του Hoyle και να εμποδίσει την ολοκλήρωση της μετακίνησής του στη Ferrari, ενώ είναι πιθανό νε επεκταθεί η έρευνα στην ίδια τη Ferrari (όπως είχε γίνει με τη McLaren στο προηγούμενο σκάνδαλο κατασκοπείας) για να διαπιστωθεί το κατά πόσο έχει ήδη στην κατοχή της τα δεδομένα και αν μπορεί να τα αξιοποιήσει.