Μια νέα εφεύρεση υπόσχεται… λιγότερη αγανάκτηση στους ποδηλάτες που περιμένουν στο φανάρι. Σε περιπτώσεις επενεργούμενης σηματοδότησης, οι αισθητήρες εδάφους που αναγνωρίζουν τα αυτοκίνητα και στέλνουν σήμα για να έρθει η φάση πρασίνου δεν ενεργοποιούνται από πεζούς ή ποδήλατα, καθώς -σκόπιμα- δεν έχουν τέτοια ευαισθησία.

Ο Nat Collins, από τη Santa Clara, California έχει βάλει την συσκευή του στο kickstarter (σελίδα για προσέλκυση επενδύσεων), ώστε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα και να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή. Το Veloloop, όπως το έχει ονομάσει, τοποθετείται πάνω στο ποδήλατο και παρεμβαίνει στο κύκλωμα που βρίσκεται κάτω από το χαραγμένο οδόστρωμα, στέλνοντας το σήμα ότι υπάρχει ζήτηση κυκλοφορίας πίσω από το φανάρι.

Η συσκευή χρειάζεται πολύ λίγη ενέργεια, με συνέπεια ένα ζευγάρι μπαταριών ΑΑΑ να μπορεί να κρατήσει για ένα χρόνο. Μάλιστα, ένα φως LED ειδοποιεί τον χρήστη πότε υπάρχει αλληλεπίδραση της συσκευής με τον αισθητήρα, ώστε να γνωρίζει αν έχει γίνει αποστολή σήματος στον controller του σηματοδότη για αλλαγή στο πρόγραμμα των φάσεων.

Δείτε τη σελίδα του veloloop εδώ