Με αρκετή ζέστη και πολλές πτώσεις στο FP4 μπήκαν στις κατατακτήριες οι αναβάτες, με την τράπουλα να είναι ανακατεμένη. Η αλλαγή στο chicane λίγο πριν τον τερματισμό το βράδυ της Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα να μετρήσουν μόνο οι χρόνοι του FP3, με αποτέλεσμα να δούμε τις δύο εργοστασιακές Yamaha στο Q1!

Q1

Εκτός από τους Rossi και Vinales, οι άλλοι τρεις βασικοί διεκδικητές για τις δύο θέσεις που δίνουν πρόκριση στο Q2 ήταν ο Yohann Zarco, ο Jonas Folger και ο Cal Crutchlow. O Γερμανός ήταν επικεφαλής στα πρώτα λεπτά, με τον Vinales να κατέχει τη δεύτερη θέση. Με τον Folger να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, η μάχη δόθηκε ανάμεσα σε Vinales, Zarco και Rossi μετά το πέσιμο της καρό σημαίας! Ο Ισπανός προκρίθηκε τελικά, με τον Rossi να παίρνει την 13η θέση στο grid και τον Zarco την 14η! Miller, Baz και Crutchlow ακολούθησαν, με τον Βρετανό μάλιστα να πέφτει.

Q2

Ο Jorge Lorenzo ήταν ο επικεφαλής στα πρώτα λεπτά του Q2, όμως με τρία λεπτά για το τέλος ο Dani Pedrosa ανέβηκε στην κορυφή με διαφορά 4 δεκάτων! Νωρίτερα, ο Marc Marquez είχε σημειώσει πτώση και, αφού πήρε την τέταρτη θέση, το επανέλαβε για να πέσει για 4η φορά σήμερα! Έτσι, ο Pedrosa πήρε την πρώτη του φετινή pole με άνεση, με τον Lorenzo στη δεύτερη θέση και τον Petrucci τρίτο. Εντυπωσιακοί ήταν ο Aleix Espargaro και ο Hector Barbera, με τον Vinales να παίρνει τελικά την ένατη θέση στο grid.