ΜotoGP 2017 – Βαρκελώνη | Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον -διεκδικητή του τίτλο- Dovi!

Γράφει: Μανώλης Σιγουλάκης

ΜotoGP 2017 – Βαρκελώνη | Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον -διεκδικητή του τίτλο- Dovi!

Μία εβδομάδα μετά την πρώτη του νίκη στο στεγνό, ο Andrea Dovizioso επανέλαβε το αποτέλεσμά του και πλέον είναι δεύτερος στη βαθμολογία, επτά βαθμούς από τον Maverick Vinales. Marquez και Pedrosa ακολούθησαν, δύσκολος αγώνας για τη Yamaha.

Μετά από μία επεισοδιακή εκκίνηση με αρκετές ανακατατάξεις και παρολίγον ατύχημα μεταξύ Marquez και Petrucci, o Jorge Lorenzo πήρε την πρώτη θέση, με τους Marquez και Pedrosa πίσω του. Ο Aleix Espargaro ήταν αρχικά τέταρτος, όμως έχασε τη θέση του από τον Dovizioso, τον Folger και τον Petrucci, προτού εγκαταλείψει λόγω κινητήρα. Πιο πίσω, το δύσκολο τριήμερο της Yamaha συνεχίστηκε, με τους δύο εργοστασιακούς της αναβάτες να είναι στις χαμηλές θέσεις της πρώτης δεκάδας (Rossi) και εκτός αυτής (Vinales).

Μετά από επτά γύρους χωρίς ανακατάταξη στην κορυφή, ο Jorge Lorenzo έχασε τέσσερις θέσεις και το νέο top 4 ήταν Marquez, Pedrosa, Dovizioso, Folger. Στον ένατο γύρο, ο Marquez έχασε την πρωτοπορία από τον Pedrosa, με τον Dovizioso να ακολουθεί από κοντά. Στο μεταξύ, ο Lorenzo έπεσε πίσω και από τους Petrucci, Bautista και Zarco, με τον Rossi στην ένατη θέση.

Με εννέα γύρους για το τέλος, ο Dovizioso ανέλαβε την πρωτοπορία, ενώ στον επόμενο γύρο και ο Marquez πέρασε τον Pedrosa. Mέχρι το τέλος του αγώνα δεν είχαμε αλλαγή και έτσι ο Dovizioso πήρε την τέταρτη νίκη στην καριέρα του, με τον Marquez και τον Pedrosa πίσω του! Ο Lorenzo ανέκαμψε στο τέλος και πήρε την τέταρτη θέση. Οι δύο Tech 3 έκαναν πολύ καλό αγώνα με τους Folger και Zarco στην πέμπτη και έκτη θέση. Ο Bautista ήταν έβδομος, με τον Rossi όγδοο και τον Vinales ένατο. O Petrucci έπεσε στον προτελευταίο γύρο και έχασε την πέμπτη θέση που κατείχε.

SHARE THIS