Ο Μarc Marquez είναι ο πρωταθλητής του MotoGP για το 2017, για την έκτη φορά στην καριέρα του! Ο Dani Pedrosa στέρησε στο Johann Zarco την παρθενική νίκη της καριέρας του στον τελευταίο γύρο, ενώ ο Dovizioso έπεσε!

O Marc Marquez έκανε μία επιθετική εκκίνηση και κράτησε την πρώτη θέση για τον πρώτο γύρο. Πίσω του είχε τον αναβάτη που θα ήθελε πιο πολύ από κάθε άλλο, τον Dani Pedrosa. Andrea Iannone, Johann Zarco, Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso τους ακολουθούσαν στις επόμενες θέσεις. Ο Iannone έπεσε γρήγορα στην έκτη θέση, ενώ με μία γενναία κίνηση, ο Zarco πέρασε τον Pedrosa στο δεύτερο γύρο.

Στον τέταρτο -από τους τριάντα- γύρους, ο Marquez άφησε το Zarco να περάσει, θέλοντας να αποφύγει κάποιο απρόοπτο που θα του κόστιζε τον τίτλο. Για τους επόμενους γύρους, ο αναβάτης της Tech 3 παρέμεινε πρώτος, με τους Marquez, Pedrosa, Lorenzo και Dovizioso σε παράταξη πίσω του.

Στις θέσεις εκτός της πρώτης πεντάδας, οι Rossi, Miller, Rins, Iannone και Pirro έδωσαν μάχες για τις θέσεις 6 ως 10, ενώ ο Maverick Vinales αντιμετώπισε πάλι θέματα και έμεινε εκτός δεκάδας για όλη τη μέρα.

Γύρω στο μέσο του αγώνα, ο Marquez παρέμεινε πολύ κοντά στο Zarco, με τον Pedrosa λίγο πιο πίσω του. Οι Ducati είχαν αρχίσει να χάνουν χρόνο, με το Dovizioso να μένει κολλημένος πίσω από το Lorenzo, όντας εμφανώς ταχύτερος. Η ομάδα του έδωσε πολλές φορές στον Ισπανό την εντολή να αφήσει τον teammate του να περάσει, όμως αυτός τις αγνόησε.

Με επτά γύρους για το τέλος, ο Marquez πέρασε το Zarco, αλλά φρέναρε υπερβολικά αργά για την πρώτη στροφή και παραλίγο να πέσει! Το έσωσε, έμεινε πέμπτος, προβιβάζοντας το Zarco και πάλι στην πρωτοπορία, με τους Pedrosa, Lorenzo και Dovizioso πιο πίσω. Μπορεί ο Marquez να μην έπεσε, αλλά ο Lorenzo και ο Dovizioso το έκαναν στον επόμενο γύρο! Οι δύο αναβέτες τις Ducati έπεσαν σε διαφορετικά σημεία, με την υπόθεση του τίτλου να λήγει οριστικά υπέρ του Marquez.

Ο Zarco και ο Pedrosa εδωσαν τη μάχη για τη νίκη στους τελευταίους γύρους, με το Marquez τρίτο, αλλά αρκετά πιο πίσω. O Pedrosa πέρασε στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου και διατήρησε την πρώτη θέση μέχρι τον τερματισμό! Ο Marquez πανηγύρισε στο βάθρο το πρωτάθλημα, το τέταρτό του στα πέντε χρόνια που αγωνίζεται στο MotoGP.

O Alex Rins έκανε τον καλύτερό του φετινό εγώνα, τερματίζοντας τέταρτος, μπροστά από το Valentino Rossi. O Andrea Iannone, o Jack Miller, o Cal Crutchlow, o Michele Pirro και ο Tito Rabat έκλεισαν τη δεκάδα.