Μετά από τη βροχή σε σημαντικό μέρος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, η οποία έφερε την πίστα σε κακή κατάσταση και προκάλεσε προβλήματα, οι ομάδες και οι αναβάτες είδαν με χαρά πως το Red Bull Ring θα έμενε στεγνό σήμερα.

Q1

O άστατος καιρός έφερε και κάποιες εκπλήξεις. Ο Dani Pedrosa, o Jonas Folger και ο Danilo Petrucci ήταν τα φαβορί για τις δύο θέσεις που θα έδιναν πρόκριση στο Q2, αφού ήταν έκπληξη πως έχασαν μία απευθείας θέση εκεί μέσω των ελεύθερων δοκιμών. Ο Danilo Petrucci ήταν ο ταχύτερος, με τον Pedrosa ένα δέκατο πίσω του. Folger, Barbera και Redding βρέθηκαν κοντά στο φινάλε, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Ο Pol Espargaro επιβεβαίωσε την πρόοδο της KTM με την έκτη θέση. O Alvaro Bautista ακολούθησε, ενώ ο Mika Kallio έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση σε έκτακτη συμμετοχή με την ΚΤΜ.

Q2

O Marc Marquez ήταν ο κυρίαρχος από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας, έχοντας σταθερά ένα ικανοποιητικό, για τον ίδιο, προβάδισμα σε σχέση με τους υπολοίπους. Ο Andrea Dovizioso έκλεψε τη δεύτερη θέση από τον Jorge Lorenzo στο φινάλε, ενώ ο Vinales, ο Petrucci και ο Zarco θα είναι στη δεύτερη σειρά εκκίνησης. Ο Valentino Rossi θα εκκινήσει μόλις από την έβδομη θέση, με τον Pedrosa και τον Crutchlow πλάι του.