Σε μία σπουδαία μάχη, ο Andrea Dovizioso πήρε την τρίτη φετινή νίκη του, μπροστά από τον Marc Marquez! Στο βάθρο ο Pedrosa, δύσκολος αγώνας για τις Yamaha.

H κατάταξη των τριών πρώτων έμεινε σταθερή μέχρι την πρώτη στροφή, όμως με μία εξαιρετική έξοδο από αυτή ο Jorge Lorenzo πέρασε αρχικά τον Andrea Dovizioso και στη συνέχεια τον Marc Marquez για να ανέβει στην κορυφή! Πολύ καλή εκκίνηση έκανε και ο Valentino Rossi, ανεβαίνοντας από την έβδομη στην τέταρτη θέση, μπροστά από τους Maverick Vinales, Dani Pedrosa και Johann Zarco. Στον τρίτο γύρο, ο Ισπανός της Yamaha έκανε λάθος και έχασε δύο θέσεις στην πρώτη στροφή.

Ο Dovizioso εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Marquez για να ανεβεί δεύτερος και να γίνεται ο επικεφαλής ένος γκρουπ επτά αναβατών στην κορυφή. Μετά από μία σκληρή μάχη με τις δύο Desmosedici, ο Marquez πήρε την πρώτη θέση, με τον Dovi πλέον δεύτερο και τον Lorenzo τρίτο. Ακριβώς πίσω τους, ο Zarco πέρασε τον Rossi, όμως ο Pedrosa επωφελήθηκε η μάχη τους για να τους περάσει. Στους επόμενους γύρους, το γκρουπ των επτά πρώτων έσπασε στα τρία: Marquez-Dovizioso, Lorenzo-Pedrosa, Zarco-Vinales-Rossi.

Με 11 γύρους για το τέλος, ένα λάθος του Marquez έδωσε την πρωτοπορία στον Dovizioso, ενώ ο Pedrosa πέρασε από τον Lorenzo και πλησίασε την κορυφή. Mετά από πολλά αλληλοπροσπεράσματα, ο Ιταλός πήρε ένα μικρό προβάδισμα της τάξεως του μισού δευτερολέπτου λόγω νέου λάθους του Marquez. Η διαφορά έκλεισε γρήγορα και η μάχη κρίθηκε στον τελευταίο γύρο! Για την ακρίβεια, στην τελευταία στροφή! Ο Marquez πήρε το ρίσκο, βούτηξε, αλλά τελικά δε τα κατάφερε! Tρίτος ήταν ο Pedrosa, τέταρτος ο Lorenzo, με τους Zarco, Vinales και Rossi πίσω του. Ο Alvaro Bautista, o Loris Baz και ο Mika Kallio έκλεισαν τη δεκάδα, σε εξαιρετικές εμφανίσεις και από τους τρεις!