Με τον Valentino Rossi εκτός και τη Yamaha να μην τον αντικαθιστά, οι υπόλοιποι 23 αναβάτες προσπάθησαν να ξεκινήσουν από την καλύτερη δυνατή θέση μπροστά στους φιλάθλους του Ιταλού.

Q1

O Jonas Folger, o Alvaro Bautista και ο Scott Redding ήταν τα φαβορί για την πρόκριση στο Q2. Ο Γερμανός και ο Jack Miller ήταν αυτοί που προκρίθηκαν, όμως η χαρά τους κράτησε για λίγο! O αναβάτης της Tech 3 πάτησε εκτός πίστας στη στροφή 16, ενώ εκείνος της Marc VDS έκανε το ίδιο στην 11. Έτσι, οι χρόνοι των δύο αναβατών ακυρώθηκαν και τις δύο θέσεις για το Q2 πήραν οι teammates Alvaro Bautista και Karel Abraham! Στην πέμπτη σειρά εκκίνησης θα βρεθούν οι Barbera, Miller και Baz, ενώ ο Folger θα εκκινήσει από την 16η θέση, μπροστά από τον Pol Espargaro που είχε πτώση.

Q2

Ο Marc Marquez, o Maverick Vinales και ο Andrea Dovizioso έδωσαν μία μεγάλη μάχη για την pole position! Nικητής στη μάχη αυτή ήταν ο αναβάτης της Yamaha, με αυτόν της Ducati δεύτερο. Ο Marquez είχε μία πτώση στο φινάλε και περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Crutchlow, Lorenzo και Zarco ήταν πίσω του, ενώ ο Pedrosa, o Petrucci και ο Aleix Espargaro ήταν στην τρίτη σειρά. Ο Michele Pirro (σε έκτακτη συμμετοχή), ο Alvaro Bautista και ο Karel Abraham έκλεισαν τη δωδεκάδα.