Ο Μarc Marquez ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Brno στην Τσεχία, μετά από μία όμορφη μάχη με τους Valentino Rossi και Dani Pedrosa!

Q1

Mε τους Jonas Folger, Danilo Petrucci και Alvaro Bautista ως φοβαρί ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ιταλός και ο Ισπανός προκρίθηκαν στο Q2, ενώ ο Alex Rins βρέθηκε μόλις 6 χιλιοστά από το να κάνει την έκπληξη! Ο Folger θα εκκινήσει πίσω του, στη 14η θέση, με τους Miller, Barbera και Abraham στις θέσεις 15 ως 17. Ο Pol Espargaro είχε πτώση, όμως νίκησε τον Bradley Smith. Απογοητευτικοί ήταν οι Andrea Iannone, Tito Rabat, Sam Lowes και Scott Redding, στις τελευταίες τέσσερις θέσεις.

Q2

O Dani Pedrosa ξεκίνησε πολύ δύνατα τη διαδικασία, στην πρώτη θέση με τον Marquez μισό δέκατο πίσω και τους υπόλοιπους μισό δευτερόλεπτο μακριά! Ο Marc Marquez ήταν όμως στην pole, με ένα πολύ καλό χρόνο στα τελευταία λεπτά. Ο Rossi προσπάθησε να τον εκτοπίσει, όμως έχασε την pole για λιγότερο από ένα δέκατο. Ο τελευταίος αναβάτης που ολοκλήρωσε το γύρο του ήταν ο Dani Pedrosa, που βελτιώσε το χρόνο του, έμεινε όμως στην τρίτη θέση. Ο Andrea Dovizioso, o Cal Crutchlow και ο Jorge Lorenzo ακολούθησαν, με τον Ισπανό να βλέπει ένα γύρο του να ακυρώνεται λόγω μικρής εξόδου, όμως δεν επηρεάστηκε. Ο Maverick Vinales έμεινε μόλις έβδομος, με τον Petrucci και τον Bautista μαζί του στην τρίτη σειρά εκκίνησης.