Μετά από μία κακή Παρακευή για αυτούς και με τη βροχή στο δεύτερο μισό του FP3 να μη τους βοηθά, ο Valentino Rossi, o Jorge Lorenzo, o Andrea Dovizioso και ο Dani Pedrosa θα είναι τέσσερις από τους αναβάτες που θα δώσουν τη μάχη για μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Q2!

Ο Maverick Vinales ήταν ο ταχύτερος στα συνδυαστικά αποτελέσματα των τριών πρώτων ελεύθερων δοκιμών, οι 10 πρώτοι των οποίων προκρίνονται απευθείας στο Q2. Στη δεύτερη θέση, με χρόνο που έκανε σήμερα, βρέθηκε ο Cal Crutchlow, με τον Marc Marquez ελάχιστα πίσω του.

Οι επόμενες θέσεις ήταν μία μεγάλη έκπληξη, με τους Karel Abraham, Alvaro Bautista, Loris Baz, Jonas Folger και Aleix Espargaro στις θέσεις 4-9. Τελευταίος αναβάτης από αυτούς που θα βρεθούν απευθείας στο Q2 είναι ο Andrea Iannone στη σέλα μίας Suzuki.

Το γεγονός πως βλέπουμε αρκετά ονόματα τα οποία δεν έχουμε συνηθίσει στη πρώτη δεκάδα σημαίνει πως πολλοί “μεγάλοι” έχουν μείνει εκτός. Πρώτος εξ αυτών είναι ο Dani Pedrosa, στην 11η θέση, μπροστά από Scott Redding και Johann Zarco. Στη 14η θέση συναντάμε τον Andrea Dovizioso, με τους Barbera και Miller ελάχιστα πίσω του. Και μετά φτάνουμε στα δύο μεγαλύτερα ονόματα εκτός δεκάδας, με τον Valentino Rossi και τον Jorge Lorenzo στις θέσεις 17 και 18.

Αυτό μας προμηνύει μία σπουδαία μάχη στο Q1, με μόλις δύο αναβάτες να προκρίνονται, αλλά και για τον αγώνα, αφού αναπόφευκτα δύο από αυτές τις μοτοσυκλέτες θα ξεκινήσουν εκτός δωδεκάδας. Το Q1 ξεκινά στις 20:10 ώρα Ελλάδος, με την πίστα να αναμένεται βρεγμένη, τουλάχιστον στην έναρξη της διαδικασίας.