Με μια νίκη από αυτές που μας έχει συνηθίσει, ο Jorge Lorenzo αποχαιρετά τη Yamaha έπειτα από 8 χρόνια.

Ο Ισπανός σημείωσε την 4η φετινή του νίκη, έχοντας να κερδίσει από τον περασμένο Μάϊο στο Mugello! Aν μη τι άλλο ο Ισπανός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύ επιτυχημένο κεφάλαιο στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, κατακτώντας 3 τίτλους και 44 νίκες από το 2008.

Στα του αγώνα, ο Lorenzo κατάφερε να αποσπαστεί νωρίς από τους διώκτες του, φτιάχνοντας διαφορά που ξεπέρασε ακόμα και τα 5 δευτερόλεπτα. Για τη μάχη της 2ης θέσης είχαμε έντονο ενδιαφέρον σε μεγάλο μέρος του αγώνα, καθώς σε αυτό συμμετείχαν οι Marquez, Rossi, Iannone και Vinales.

Eντούτοις, με λίγους γύρους να απομένουν ο Marquez κατάφερε να αποσπαστεί, να σιγουρέψει τη 2η θέση, αλλά και να μειώσει την διαφορά από τον Lorenzo, μη μπορώντας ωστόσο στο τέλος να πιέσει για κάτι παραπάνω.

Την 3η θέση του βάθρου κατέκτησε ο Iannone, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του αποχαιρετά την ομάδα της Ducati, για να μεταπηδήσει σε αυτή της Suzuki.

Στις θέσεις 4 και 5, ακολούθησαν οι μελλοντικοί team mates Rossi και Vinales.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι P.Espargaro, Dovizioso, A.Espargaro, Smith και Bautista.

Πλέον οι ομάδες, θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, με τον πρώτο αγώνα του 2017 να είναι προγραμματισμένος για τις 26 Μαρτίου στο Κατάρ.