Άλλος ένας αμφίρροπος αγώνας στο MotoGP, με την στέψη του Marquez να είναι η μεγάλη είδηση, και να επισκιάζει την άξια νίκη του Jorge Lorenzo.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Valentino Rossi να περνά τον Andrea Dovizioso, ενώ λίγο πιο πίσω, ο Lorenzo ακούμπησε με τον Marquez, χωρίς επώδυνες συνέπειες για τους δύο, και με τον αναβάτη της Yamaha να κερδίζει κι άλλες θέσεις ανεβαίνοντας δεύτερος. Πιο πίσω ήταν οι Dovizioso και Iannone, με τις Honda να ακολουθούν με Marquez και Pedrosa.

Οι διαφορές μεταξύ των πρώτων έξι ήταν μικρές και ο Marquez γρήγορα πέρασε τέταρτος, μπροστά από τον Iannone. Ο Lorenzo άρχισε να απειλεί τον Rossi και τον τέταρτο γύρο πέρασε πρώτος. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha άνοιξε τη διαφορά, τη στιγμή που ο Pedrosa τον Iannone.

Σε αυτό το σημείο ο Marquez είχε ανάμεσα σε αυτόν και τον Rossi τον Andrea Dovizioso. O Iταλός, εκμεταλλευόμενος και την υψηλή τελική της Ducati κρατούσε τον Marquez πίσω του, επομένως και την υπόθεση ‘’τίτλος’’ ανοιχτή. Ο Marquez τελικά βρήκε τον τρόπο να περάσει τον όγδοο γύρο. Πλέον ο Marquez βρισκόταν μία θέση μακριά από τον Παγκόσμιο τίτλο, τον οποίο θα κατακτούσε αν προσπερνούσε τον Rossi, με τον Lorenzo να έχει ξεφύγει στα 1,5 δευτερόλεπτα.

Με 15 από τους 24 γύρους να έχουν ολοκληρωθεί και έχοντας ασκήσει μεγάλη πίεση, ο Marquez τα κατάφερε και πέρασε τον Rossi. Η διαφορά από τον Lorenzo είχε ανεβεί στα τρία δευτερόλεπτα, και στους επόμενους γύρους αυξήθηκε και η διαφορά από τον Rossi, που είχε στο νου του πλέον τον Dani Pedrosa που πέρασε τον Dovizioso, αλλά μέχρι το τέλος δεν απείλησε σε κάποιο σημείο.

Έτσι λοιπόν, ο Jorge Lorenzo πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, όμως τα φώτα ήταν στραμμένα στον τέσσερις φορές πλέον πρωταθλητή του MotoGP, και για δεύτερη φορά στην κορυφαία του κατηγορία, Marc Marquez! Ο Valentino Rossi πήρε άλλο ένα βάθρο, με τον Pedrosa λίγο πιο πίσω.