Ο Max Verstappen έχει μπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην F1, σημειώνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά στον θεσμό.

Με τις νέες προβλέψεις της FIA δεν θα μπορεί κάποιος οδηγός πια στην ηλικία του να κάνει αυτό το μεγάλο άλμα από τις μικρότερες κατηγορίες, όμως για τον Max ακόμα ισχύει το παράλογο… να έχει super license για F1 αλλά όχι κανονικό δίπλωμα για να οδηγεί αυτοκίνητο στο Βέλγιο, όπου είναι ο τόπος της μόνιμης κατοικίας του.

Σύμφωνα με το cnn, ο ίδιος σχολιάζει:

Δεν έχω ακόμα δίπλωμα. Έχω κάνει ήδη τις εξετάσεις θεωρίας, οπότε θα πρέπει να περιμένω να γίνω 18 για να κάνω το πρακτικό μέρος. Κάνω τα μαθήματα οδήγησης το καλοκαίρι στο διάλειμμα. Με το πρόγραμμα της F1 είναι δύσκολο να τα χωρέσεις όλα, οπότε θα πρέπει να περιμένω για το κενό. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 6-7 ώρες πρακτικής οδήγησης σύμφωνα με τη νομοθεσία του Βελγίου, όπου μένω, και ελπίζω να είναι όλο κι όλο αυτό.

Ο Max έχει σκοπό να τελειώσει κανονικά και το σχολείο, με όποιους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό βάσει του δύσκολου προγράμματος της F1.

Στον αγώνα της Ουγγαρίας ο Ολλανδός τερμάτισε 4ος.