Μετά την συμφωνία που έγινε στο Γαλλικό GP ανάμεσα στην Red Bull και τη Honda για τη συνεργασία τους από το 2019, ο Dr. Helmut Marko υποστηρίζει πως τα επόμενα δυο έτη θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της αυστριακής ομάδας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την Toro Rosso. Αν η συνεργασία ανάμεσα στη Red Bull και τη Honda δεν είναι πετυχημένη τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, αν δεν εισέλθει νέος κατασκευαστής στην F1. Κι αυτό γιατί με την παρούσα κατάσταση η Red Bull δεν μπορεί να ξανασυνεργαστεί εύκολα με τη Renault, μιας και οι σχέσεις των δυο πλευρών δεν είναι πλέον και οι καλύτερες δυνατές. Από την άλλη, Mercedes και Ferrari δεν θα ήθελαν να προσφέρουν τον κινητήρα τους σε μια τόσο ανταγωνιστική ομάδα. Οπότε, αν η συνεργασία αυτή δεν λειτουργήσει η ομάδα θα πρέπει να βασιστεί σε έναν νέο κατασκευαστή κινητήρων αν θέλει να παραμείνει στην F1 και οι υποψήφιοι για επιστροφή είναι η Porsche, η Cosworth, ενώ στον αέρα παραμένει το ενδεχόμενο να εισέλθει η Aston Martin σαν κατασκευάστρια κινητήρων. Για αυτό και οι σκέψεις του Dr. Helmut Marko είναι οι εξής για το μέλλον:

Είμαστε ευτυχισμένοι για την συνεργασία που θα έχουμε με τη Honda. Αν στο μέλλον δεν πετύχει αυτή η συνεργασία για οποιοδήποτε λόγο, το μόνο που μένει στη Red Bull είναι να αποχωρήσει από τη Formula 1. H συνεργασία με τη Honda λειτουργεί μέχρι τώρα με την Toro Rosso πολύ καλά και πιστεύω θα γίνει το ίδιο και το 2019 με τη Red Bull. Είμαι σίγουρος ότι θα βρισκόμαστε μπροστά από τη Renault το 2019. H Honda, μετά την καταστροφή που είχε με τη McLaren ήταν έτοιμη το 2017 να αποχωρήσει από τη Formula 1. Έπρεπε μετά από πολυήμερες συζητήσεις με τους Ιάπωνες να τους πείσουμε να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή.

Το οδηγικό δίδυμο στη Red Bull είναι ήδη συμπληρωμένο, αλλά αυτό της Toro Rosso μένει ακόμη ανοιχτό. H Red Bull έχει τον Max Verstappen και τον Pierre Gasly. H Toro Rosso μπορεί να έχει τον Brendon Hartley, αλλά σύμφωνα με τον Helmut Marko δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι αξίζει την θέση του.

Πρέπει στους τελευταίους αγώνες της σεζόν να κάνει την υπέρβαση και να βελτιωθεί σημαντικά ο Brendon. Όσον αφορά το οδηγικό δίδυμο της Toro Rosso δεν έχουμε shortlist αλλά longlist. Έχουμε 10 ονόματα πάνω στην λίστα. Οδηγοί που είναι συνδεδεμένοι με την Mercedes δεν ανήκουν στην λίστα μας. Όλα είναι πιθανά.

Οι υποψήφιοι που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα για την Toro Rosso και για τα δυο μονοθέσια είναι οι Brendon Hartley, Stoffel Vandoorne, Daniil Kvyat, Jean-Eric Vergne και Dan Ticktum.