Ο Fernando Alonso έκανε το ταξίδι στην Ινδιανάπολη αντί για το Μονακό, για να οδηγήσει τον διάσημο αγώνα, Indy 500, για την ομάδα του Michael Andretti, γιο του θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Mario.

O Mario Andretti είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι τη δουλειά, τις επιδόσεις και το ταλέντο του Ισπανού και δήλωσε:

Είμαι πραγματικά πολύ εντυπωσιασμένος. Παρόλα αυτά οι επιδόσεις του δεν ήταν έκπληξη, γιατί έδειξε τις δυνατότητές του από την πρώτη μέρα που βγήκε στην πίστα. Πάντα εκμεταλλευόταν τον χρόνο του στην πίστα στο μέγιστο, δοκιμάζοντας όλες τις πιθανές συνθήκες.

Στον αγώνα θα αντιμετώπιζε πολλά, αλλά να ξέρετε πως αυτό έγινε και εκείνος ήξερε τι να κάνει. Εντυπωσιάστηκα και λυπάμαι τόσο πολύ που απογοητεύτηκε όταν έπρεπε να έχει μία πολύ χαρούμενη μέρα. Θα ήταν ενδιαφέρον το φινάλε του αγώνα.

Όταν Andretti ρωτήθηκε από το ESPN αν θεωρεί πως ο Alonso μπορεί να γυρίσει στο paddock της F1 και να πει πως είναι ο πιο πλήρης οδηγός του grid, o Mario έγνεψε καταφατικά και συμπλήρωσε:

Μπορώ να εγγυηθώ πως οι μετοχές του έχουν αυξηθεί, δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό. Αξίζει το σεβασμό. Έκανε ότι έπρεπε και ακόμα περισσότερα. Δε μπορείς να το ξεπεράσεις και εδώ δεν υπάρχουν ηττημένοι. Μόνο εκείνος ο ένας κινητήρας!

Για το πως προβλέπει το μέλλον του Ισπανού στην F1, o Andretti είπε:

Είναι δύσκολα. Το μόνο που ικανοποιεί έναν οδηγό είναι να είναι ανταγωνιστικός, οτιδήποτε άλλο είναι εκνευρισμός και δεν ξέρεις που να ξεσπάσεις! Λυπάμαι για αυτόν, είναι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του και σπαταλά το χρόνο του. Η McLaren φυσικά νιώθει τον ίδιο πόνο γιατί είναι μια ομάδα που ξέρει μόνο πως να βρίσκεται μπροστά και πληρώνει το ίδιο τίμημα με αυτόν. Γι’ αυτό τον υποστήριξαν στην προσπάθεια να του δώσουν την ευκαιρία να χαμογελάσει! Ήταν χαρούμενος μέχρι το τέλος του αγώνα!

Όσον αφορά την F1, τα πράγματα μπορούν μόνο να βελτιωθούν, τουλάχιστον φαίνεται πως το σασί είναι καλό. Ο κινητήρας θα βελτιωθεί. Είμαι σίγουρος πως θα βρίσκεται στους βαθμούς στο τέλος της σεζόν.