Η έρευνα για τα αυτόνομα οχήματα προχωράει με γρήγορα βήματα, όμως η εισαγωγή της σε οχήματα παραγωγής είνι μια διαδικασία που απαιτεί πολλή προσοχή. Η Tesla, πάντως, έχει σκοπό να εντάξει λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης στα οχήματά της τον επόμενο μόλις χρόνο.

Ο CEO της εταιρείας, Ellon Musk, αποκάλυψε στο twitter ότι με την παρουσίαση του μοντέλου D σε λίγες μέρες (9 Οκτωβρίου) θα υπάρχει “και κάτι άλλο”, αναπαράγοντας κατά κάποιο τρόπο μια φράση που συνήθιζε να λέει ο Steve Jobs στις παρουσιάσεις της Apple (“one more thing”). Θα μπορούσε αυτό το “κάτι” να είναι ακριβώς αυτές οι αυτόματες λειτουργίες;

Λίγο καιρό πριν η εταιρεία δήλωνε πως την επόμενη χρονιά οι οδηγοί των Tesla θα μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από τις ράμπες των αυτοκινητόδρομων χωρίς να επεμβαίνουν οι ίδιοι στον χειρισμό του αυτοκινήτου.

Άλλη άμεση εξέλιξη που διαρρέει αφορά τη διατήρηση του οχήματος εντός της λωρίδας, δηλαδή πηγαίνοντας παραπέρα από τα γνωστά συστήματα “ειδοποίησης” αλλαγής λωρίδας που υπάρχουν σε αρκετά μοντέλα κι άλλων εταιρειών ως τώρα.

tesla-d-october-9