Ένα περίεργο και τρελό στατιστικό μοιράστηκε σήμερα στο Twitter η Mobil1, αφού οι πρώτοι αγώνες σε τέσσερα από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα στους τέσσερις τροχούς είχαν νικητές των οποίων το μικρό όνομα είναι Sebastien ή Sebastian!

Η αρχή έγινε με τον Sebastien Buemi που κέρδισε τον πρώτο αγώνα της Formula E τόσο για την τρίτη σεζόν (τον Οκτώβριο του 2016 στο Hong Kong) καθώς και για το 2017 (τον Φεβρουάριο στην Αργεντινή). Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Sebastien Ogier νίκησε το πρώτο ράλι του WRC για φέτος, ενώ στις 12 Μαρτίου ο Sebastien Bourdais νίκησε το πρώτο αγώνα του IndyCar στο St. Petersburg. Το σερί ολοκληρώθηκε με τον Sebastian Vettel να νικά τον αγώνα της Μελβούρνης την προηγούμενη Κυριακή.

Πρόκειται για μία κυριαρχία που ενδέχεται να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες. To ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχουμε την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RallyCross, με τον Sebastien Loeb να είναι ένας εκ των διεκδικητών, στο μπακέτ ενός Peugeot 208 RX. Τέλος, στις 16 Απριλίου, ξεκινάει το αρχίζει η σεζόν και για το WEC με τις 6 Ώρες του Silverstone και τον Sebastien Buemi επιχειρεί να πάρει άλλη μία νίκη, αυτή τη φορά ως οδηγός της Toyota, με τους Anthony Davidson και Kazuki Nakajima.