Έξαλλος ήταν ο Daniil Kvyat κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του Καναδικού GP.

Ο Ρώσος άργησε να φύγει από το grid στο γύρο σχηματισμού, αλλά ανέκτησε την 11η θέση προτού φτάσουν τα μονοθέσια στο gird. Παρόλα αυτά παρανόμησε, αφού δεν το έκανε πριν την πρώτη γραμμή του safety car και δέχθηκε ποινή διέλευσης στους πρώτους γύρους του αγώνα. Ο Kvyat ανέκαμψε και ανέβηκε στην ένατη θέση, όμως λίγο μετά το μέσο του αγώνα έδωσε επιπρόσθετη ποινή στον οδηγό της Toro Rosso, μία των 10 δευτερολέπτων. Ο Ρώσος την εξέτισε στο επόμενό του pitstop, όμως εγκατέλειψε μετά από προβλήματα στην αλλαγή ελαστικών αμέσως μετά.

Μετά από αρκετά θυμωμένα team radio, o Kvyat δήλωσε στις κάμερες μετά την εγκατάλειψη:

Ήμουν πολύ θυμωμένος με ο,τι έγινε. Κι άλλη ποινή; Ήταν σαν να μου κάνουν πλάκα, έτσι; Εννοώ, τι κάνουμε εδώ; Επίσης πήρα δύο βαθμούς ποινής, που είναι επίσης ηλίθιος κανονισμός. Ταξιτζήδες είμαστε; Ή μήπως οδηγοί F1; Δε το καταλαβαίνω. Είναι τσίρκο, ένα ηλίθιο γαμ***νο τσίρκο!

Θα μιλήσω στον Charlie. Είναι γαμ***νο… είναι εκνευριστικό, πραγματικά με νευρίασε. Δε μπορούν να κάνουν σωστά μία απλή δουλειά. Ίσως είναι καλύτερα να σκεφτώ το Μπακού γιατί θα εκραγώ, δε θέλω να πω κάτι λάθος σε κάποιον. Δεν ξέρω αν όντως είναι θέμα του Charlie, δεν είμαι σίγουρος. Θέλω να δω πρώτα ποιος κάνει τη δουλειά.