Ο Brendon Hartley, o Timo Bernhard και o Earl Bamber κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, όσον αφορά τα πρωτότυπα, μετά τον εξάωρο αγώνα στη Σαγκάη. Οι τρεις αυτοί οδηγοί νίκησαν τον Ιούνιο και τον 24ώρο αγώνα του Le Mans, στον οποίο δίνονται διπλοί βαθμοί.

Πρόκειται για το δεύτερο πρωτάθλημα για τους Hartley και Bernhard, μετά από εκείνο που κατέκτησαν το 2015 μαζί με το Mark Webber, αλλά το πρώτο για το Bamber. Επίσης, η Porsche έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών και αποχωρεί από το πρωτάθλημα στο τέλος αυτής της σεζόν με ιδανικό τρόπο.

Το πρωτάθλημα αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική μία -ήδη εκπληκτική, αλλά και κουραστική- σεζόν για τον Brendon Hartley. Έχοντας κερδίσει τέσσερις συνεχόμενους αγώνες, μεταξύ των οποίων και αυτός στο Le Mans, ο Hartley έκανε ένα μικρό διάλειμμα, χωρίς να φαντάζεται πως θα είναι το τελευταίο του μέχρι τις 25 Νοεμβρίου!

Την 7η Οκτωβρίου, ο 27χρονος αγωνίστηκε στον αγώνα του Petit Le Mans, έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες αντοχής στην Αμερική, διάρκειας 10 ωρών, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο ταξίδεψε στο Fuji για τον εξάωρο αγώνα του WEC, τερματίζοντας τέταρτος.

Αναπάντεχα, στο πρόγραμμα του Hartley προστέθηκαν οι πρώτοι του αγώνες στη Formula 1, με την Toro Rosso. Έτσι, ο Νεοζηλανδός ταξίδεψε αρχικά στο Austin και μετά στο Mεξικό, κάνοντας δύο πολύ καλές εμφανίσεις, δεδομένης και της μακράς απουσίας του από τους αγώνες μονοθεσίων. Στη συνέχεια, ταξίδεψε απευθείας για τη Σαγκάη, όπου με τη δεύτερη θέση εξασφάλισε το πρωτάθλημα.

Από εδώ και πέρα, ακολουθούν άλλα τρία γεμάτα Σαββατοκύριακα, με το Grand Prix Βραζιλίας σε λίγες μέρες. Έπειτα, ο Hartley θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή, για να συμμετάσχει πρώτα στις 6 Ώρες του Bahrain, τον τελευταίο αγώνα του WEC, και μετά στο Grand Prix του Abu Dhabi, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο ταξίδι που, ως τώρα τουλάχιστον, έχει στεφθεί με επιτυχία.