Το F1 GRIP βρέθηκε στην παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού για το P.I.C.K. 2014, που έγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εισηγητής και συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο κ. Τάκης Πουρναράκης, που στηρίζει τον θεσμό του PICK από τα πρώτα του βήματα. Στην εκδήλωση μίλησαν οι άνθρωποι της διοργάνωσης, τοπικοί φορείς και χορηγοί, τονίζοντας έτσι τη σημασία της κοινής δουλειάς και καλής συνεργασίας. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν οι Κα Κεφαλογιάννη (από τη NOVA, που φέτος μετέδωσε ζωντανά τους αγώνες του PICK), ο Κος Αλεξόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας), ο Κος Κατσανιώτης (γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τύπου) ο Κος Φατούρος (για την επιτροπή αγώνων της ΟΜΑΕ), ο Κος Μασαράς (Αντιδήμαρχος Πατρών) και φυσικά ο Κος Μαρλαφέκας (συν-εμπνευστής του εγχειρήματος και διευθυντής Marketing & εξαγωγών της ΛΟΥΞ). Από την πλευρά των οδηγών, τον λόγο πήρε ο Κος Λαζαράκος, που φέτος συμμετείχε στον αγώνα αλλά τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν και στην εκφώνηση της διοργάνωσης, δίπλα στον Κο Πουρναράκη.

Από τις ομιλίες έγινε γνωστό πως γίνονται ήδη συζητήσεις και διεργασίες για την αναβάθμιση του θεσμού, μέσω οργανωτικών αλλαγών, με απώτερο σκοπό την καθιέρωση του αγώνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ήδη γίνονται επαφές με ξένους φορείς, ομάδες κι εταιρείες του χώρου του καρτ, ώστε το PICK να πάει ένα βήμα παραπέρα. Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος έδωσαν την κατεύθυνση για ένταξη του αγώνα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύκλου εκδηλώσεων στην κουλτούρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με αποκορύφωμα κάποια στιγμή την αποπεράτωση και αξιοποίηση της πίστας αγώνων στη Χαλανδρίτσα.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό ότι ο σχεδιασμός της διοργάνωσης του 2014 ξεκινά από τόσο νωρίς και οι υπεύθυνοι προώθησης του αγώνα κινούνται ήδη αποφασιστικά, χτίζοντας πάνω στην εμπειρία των προηγούμενων ετών. Αυτή τη στιγμή οι ημερομηνίες για τις οποίες έχει προσδιοριστεί το PICK 2014 είναι το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου.

Το F1 GRIP, φυσικά, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, στηρίζοντας το PICK, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.