Το 2013 είναι, εδώ και λίγες μέρες, παρελθόν. Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όμως, μπήκε ως μία από της χειρότερες (αν όχι η χειρότερη) χρονιές στην ιστορία του αγωνιστικού καρτ στην Ελλάδα.

Μια σεζόν που ξεκίνησε με αρκετά όνειρα και φιλοδοξίες από όλους, τελείωσε προσφέροντας ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μια πλευρά, χαρήκαμε με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις των Ελλήνων πιλότων στο εξωτερικό που μας έκαναν περήφανους, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάποιους πολύ συναρπαστικούς αγώνες με έντονο ανταγωνισμό και τέλος είδαμε να αναδεικνύονται αρκετά νέα ταλέντα.

Από την άλλη, όμως, είδαμε αγώνες να ακυρώνονται, ολόκληρες κατηγορίες να μην εμφανίζονται σε αγώνες, ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που επί της ουσίας δεν έγινε ποτέ (για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια), λιγότερες συμμετοχές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τέλος, χειρότερο όλων, το γενικότερο κλίμα εσωστρέφειας, γκρίνιας και φαγωμάρας μεταξύ παραγόντων του χώρου.

Σίγουρα, η οικονομική κρίση, που κυριολεκτικά έχει ρημάξει την χώρα μας, δεν θα μπορούσε να έχει αφήσει ανεπηρέαστο και το αγαπημένο μας άθλημα και κανείς δεν αμφισβητεί ότι αποτέλεσε μεγάλη τροχοπέδη για αρκετά πράγματα μέσα στη σεζόν Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρέπει να αποτελεί και το χαλί κάτω απ’ το οποίο θα κρύψουμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα του χώρου.

Το kartnews παρουσιάζει με τη σειρά τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που έφυγε. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.