Italian GP | Η μάχη των team-mates Vol.2

Μέσα από τη νέα μας ενότητα, το F1GRIP θα προσπαθεί μετά από κάθε Grand Prix να αναλύει τα δεδομένα, τους χρόνους, τις προσπάθειες και τις μάχες ανάμεσα στους team mates.

Mercedes

QualifyingRosberg 6 Schumacher 7

RaceRosberg 7 Schumacher 6

ΒαθμοίRosberg 83 Schumacher 43

Μεγάλες προσδοκίες για τον αγώνα της Monza είχαν οι Γερμανοί. Προσδοκίες που δεν μεταφράστηκαν σε επιτυχία μέσα στη πίστα όπου η Mercedes για ακόμη έναν αγώνα βρέθηκε στις ψηλά θέσεις (5-10) αλλά και πάλι λόγο εγκατάλειψης των πρώτων.

Στη μάχη των οδηγών, νικητής αυτού του GP ήταν ο Michael Schumacher. Ο Γερμανός, το Σάββατο κατατάχθηκε στη 5η θέση αλλά ήταν φανερό πως η WO3 υστερούταν σε ρυθμό από τις Mclaren και Ferrari. Δύο θέσεις πιο πίσω ο Nico Rosberg. Ο αγώνας ήταν πρακτικά αδιάφορος για τους Γερμανούς. Με στρατηγική δύο Pit stop, από τη στιγμή που η WO3 δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα ελαστικά της Pirelli στο Ιταλικό σιρκουί, Schumacher και Rosberg έδωσαν τις μάχες τους εντός πίστας, κυρίως αμυνόμενοι στα φρένα φτάνοντας μέχρι της θέσεις 6-7.

Force India

QualifyingDi resta 7 Hulkenberg 6

RaceDi resta 7 Hulkenberg 6

ΒαθμοίDi resta 32 Hulkenberg 31

diResta 001

Από τις πιο ενδιαφέρουσες μάχες στο Grid. Χαμόγελα για τη μία πλευρά του garage της Force India και τον di Resta. Ο Σκότος έδειξε πως στη Monza είχε το feeling για μεγαλύτερα πράγματα από τον Hulk. Η ατυχία του δεύτερου, από το Σάββατο κιόλας, ήρθε σαν κερασάκι στη τούρτα για τον Γερμανό.

Εκπληκτικό Qualifying από τον di Resta και 4η θέση. Κρίμα που είχε ποινή πέντε θέσεων μετά από αλλαγή κιβωτίου. Ο Hulk θα εκκινούσε από το τέλος, με τις ελπίδες απλά να πλησιάσει τη 10άδα.

Στον αγώνα όμως τα προβλήματα δεν τον άφησαν να συνεχίσει να ελπίζει σε κάτι τέτοιο καθώς από την αρχή του αγώνα υπήρχε πρόβλημα στο πεντάλ του φρένου. Η ομάδα τον οδήγησε σε εγκατάλειψη τρεις γύρους πριν το τέλος. Ο di Resta από την άλλη είχε γεμάτο αγώνα. Μάχες από την αρχή μέχρι το τέλος μα το highlight του Σκότου το ”σπρώξιμο” στον Senna που πέρασε στα ψιλά από τους αγωνοδίκες. Στο τέλος δεν μπόρεσε να σταματήσει τις δύο Mercedes με φρέσκα ελαστικά πέφτοντας στην 8η θέση.

Βαθμοί, που ήταν ικανοί να του δώσουν το ισχνό προβάδισμα έναντι του team mate του. Είπαμε, σκληρή μάχη…

Williams

QualifyingMaldonado 11 Senna 2

RaceMaldonado 4 Senna 9

ΒαθμοίMaldonado 29 Senna 25

Η Βρετανική ομάδα δεν είχε μεγάλες προσδοκίες ερχόμενη στο ναό της ταχύτητας. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η 12η και 14η θέση στα δοκιμαστικά από τους Maldonado και Senna, έδειχνε πως ο αγώνας θα ήταν απλά ένα κυνήγι της 10άδας. Ο Maldonado κουβαλούσε και ποινή 5+5 θέσεων από τις ”ομορφιές” του Βελγίου κι έτσι θα έπεφτε στην 22η.

Στον αγώνα, ο οδηγός από τη Βενεζουέλα ήταν απροσδόκητα ήσυχος, εκκινώντας από τόσο πίσω, καταφέρνοντας να ανεβεί μέχρι την 11η θέση. Στρατηγική δύο Pit stop που παραλίγο στο τέλος να του δώσουν τον βαθμό της 10ης θέσης που τελικά πήγε στον team mate του.

O Senna είχε επεισοδιακό αγώνα. Προβλήματα στην εκκίνηση, έξοδος σε μάχη με τον Rosberg, έξοδος σε μάχη με τον di Resta με τον Βραζιλιάνο να αντέχει στη πίεση στο τέλος από τον Maldonado παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό για τον ίδιο και τη ψυχολογία του. Πλέον, η διαφορά τους είναι μόλις 4 βαθμοί, δηλαδή όσους έχει πάρει παραπάνω ο Maldonado, εκτός της νίκης του στη Βαρκελώνη. Εντυπωσιακών…

Toro Rosso

QualifyingRicciardo 10 Vergne 3

RaceRicciardo 7 Vergne 6

ΒαθμοίRicciardo 4 Vergne 8

Ricciardo 002

Κρίμα για την ομάδα της Toro Rosso και τον Daniel Ricciardo.

Οι Ιταλοί δεν ήταν κακοί στην Ιταλική πίστα έχοντας και τους δύο οδηγούς τους στο Q2. Πέραν τούτου το Σάββατο δεν έκρυβε κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις για την ομάδα της Faenza.

Στον αγώνα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Ricciardo μπόρεσε να βρει ανταγωνιστικό ρυθμό όντας μέσα στη 10άδα μέχρι και την Parabolica λίγα μέτρα πριν πέσει η καρό σημαία.

Ο έτερος πιλότος της ομάδας, Jean Eric Vergne εγκατέλειψε εντυπωσιακά αλλά και επίπονα για την μέση του, μετά από τετ α κε στα φρένα της πρώτης στροφής. Αχ αυτά τα σαμαράκια στη Monza…φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο Schumacher για το συγκεκριμένο θέμα.

Πίσω στον Ricciardo και στη Parabolica. Είναι πραγματικά κρίμα να είσαι λίγα μέτρα πριν τη βαθμολόγηση και να βλέπεις δύο μονοθέσια να σε ”καταπίνουν” πριν το πέσιμο της καρό σημαίας και να χάνεις τα πάντα. Οι δύο Williams και η μάχη μεταξύ τους με φρεσκότατα ελαστικά, ήταν οι υπαίτιοι…