Η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά από άποψη αποτελεσμάτων για τον Lewis Hamilton, αν και ο Βρετανός δεν υπολείπεται σε ταχύτητα σε σχέση με τον Nico Rosberg. Η πρόσφατη νίκη του Rosberg στο Bahrain δίνει μια συνέχεια στο σερί νικών του Γερμανού μετά το ιδανικό τελείωμα της προηγούμενης σεζόν, όμως ο Lewis εστιάζει στη φετινή χρονιά και μόνο. Μετά τον αγώνα στο Bahrain, ο πρωταθλητής σχολίασε:

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ο Nico κέρδισε τους τελευταίους αγώνες, είναι οι τελευταίοι δύο (σ.σ. που έχουν σημασία). Μόνο δύο έχουν γίνει στη σεζόν φέτος. Δεν μετράει. Κερδίζεις συνεχόμενα μέσα σε μια σεζόν, ναι, αυτό είναι κάτι. Το να πάρεις 5 νίκες σε δύο σεζόν, αυτό δεν σημαίνει κάτι ψυχολογικά σε μένα.

Ο Hamilton τονίζει την ιδιαίτερη σχέση του με τους μηχανικούς της ομάδας, υπεραμύνεται της δουλειάς που γίνεται εκτός πίστας και θεωρεί ότι αυτό το πακέτο είναι η καλύτερη επένδυση για τη συνέχεια.

Νιώθω πολύ θετικά, αν και έχω χάσει τους πρώτους δύο αγώνες, λόγω της βάσης που έχουν χτίσει με τους μηχανικούς μου. Αν συνυπολογίσουμε το ότι είμαι εδώ 4 χρόνια, η επικοινωνία μας είναι καλύτερη από ποτέ και είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ, οπότε ξέρω ότι θα τα πάμε καλά. Αν με ρωτάτε για το αν ανησυχώ, θα πω όχι, γιατί έχουμε δύο poles. Θα πάρουμε περισσότερες, δεν υπάρχει κάποιο ψεγάδι στις διαδικασίες μας. Θα πάει ακόμα καλύτερα. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει και σίγουρα όλα τα παιδιά πίσω στο εργοστάσιο δουλεύουν τόσο σκληρά. Οι μηχανικοί μου έκαναν φανταστική δουλειά και θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε αυτό σε μια νίκη. Είχαμε την ταχύτητα. Δεν κερδίσαμε και πονάμε γι αυτό. Αλλά τους είπα ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Τέλος, έκανε αναφορά στο είδωλό του, τον Muhammed Ali, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τον διάσημο μεγάλο του αγώνα με τον George Foreman:

Θυμηθείτε τον Muhammed Ali στον κλασικό αγώνα (σ.σ. με τον Foreman). Άφησε τον άλλον να πιστεύει ότι κερδίζει και τελικά αυτό δεν έγινε, οπότε όλα μπορούν να συμβούν.