Αν μη τι άλλο η ξαφνική αποπομπή του Ρώσου από την Ισπανία κιόλας, ήταν σίγουρα μια εξέλιξη που δεν περίμεναν και πολλοί.

Ο Ρώσος δικαίως μετά τον αγώνα του Sochi ήταν με την πλάτη στον τοίχο για μια οδηγική συμπεριφορά η οποία επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως ενός πιλότου που είναι στο GP2, όμως από την άλλη πλευρά η Red Bull για μια ακόμα φορά μας δείχνει πόσο κυνική είναι όσον αφορά με τους πιλότους της. Ενα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι από τις ελεύθερες δοκιμές! (να σημειωθεί αυτό) στην Κορέα του ΄11, όταν ο Alguersuari θεωρήθηκε υπαίτιος πως εμπόδισε τον Vettel σε γρήγορο γύρο, ενώ και ο ίδιος ήταν σε γρήγορο γύρο. Ο Ισπανός τα άκουσε από τον Marko αμέσως μετά, ενώ ας μην σχολιάσουμε τι απέγινε μετά το τέλος εκείνης της χρονιάς ο Ισπανός…

Για το συμβάν της Κίνας προσωπικά δε θα σταθώ ιδιαίτερα. Ναι μεν ο Ρώσος ήταν επιθετικός στην εκκίνηση, όμως ας μη γελιόμαστε, ο κάθε ένας αν “εβλεπε το παράθυρο ανοιχτό” θα βουτούσε προσπαθώντας να κερδίσει όσες παραπάνω θέσεις μπορεί. Στο φινάλε, η τόλμη του στην εκκίνηση ήταν αυτή που του έδωσε το βάθρο στο τέλος του αγώνα.

Ουσιαστικά μετά το όσα έγιναν σήμερα πρόκειται για μια απόφαση που ήταν λίγο πολύ ειλημμένη. Αν δεν γινόταν τώρα, θα γινόταν το καλοκαίρι ή το αργότερο το 2017. O Verstappen για τους ανθρώπους της Red Bull, αλλά και μεγάλη μερίδα όσων παρακολουθούν F1 είναι the best next thing.

Από την άλλη, ο Kvyat πέρα από το βάθρο στην Κίνα, είχε μια κάτω μετρίου πορεία στους πρώτους αγώνες της χρονιάς, αλλά μη ξεχνάμε πως και πέρυσι είχε ένα πολύ μέτριο πρώτο μισό πρωταθλήματος, αλλά στο τέλος κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τον Ricciardo.

O Κvyat φαίνεται πως έπαιξε και έχασε και ίσως στη Ρωσία να γνώριζε πως “παίζει το κεφάλι του” εξ’ου και ο υπερβάλλων ζήλος. Επίσης ότι το Σάββατο στο Sochi εθεάθησαν οι Marko με τον πατέρα του Max και τον manager του στο motorhome της Red Bull ίσως αυτό να συνηγορεί πως λίγο πολύ έψαχναν την αφορμή και αυτή ουσιαστικά δεν άργησε και πολύ να έρθει.

Λίγες ώρες μετά ο Kvyat κατέστρεφε τον αγώνα του Vettel, ωστόσο ο Ρώσος είχε την ατυχία να τα “βάλει” ουσιαστικά με πιλότο της Ferrari. Aς μη γελιόμαστε παιδιά, αν στη θέση του Vettel ήταν παραδείγματος χάρη ο Nasr, δε θα μίλαγε κανείς λίγες ώρες μετά από αυτό το συμβάν και σίγουρα δε θα είχε φάει τόσο μεγάλη κατακραυγή… Μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ξεχάσαμε τόσο γρήγορα τι έκανε ο Maldonado τόσα χρόνια ή ο Grosjean το ΄12;

Kαλό θα ήταν λοιπόν κάποια στιγμή να βγάλουμε λίγο τα γυαλιά ότι χρώμα και αν έχουν αυτά…