Το θέμα “αυτοκίνητο από την Apple” απασχολεί το χώρο εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως μέσω αόριστων δημοσιευμάτων που περισσότερο προσπαθούσαν να υποθέσουν πώς θα ήταν ένα “iCar”, παρά βασίζονταν σε αξιόπιστη πληροφόρηση για κάποιο πραγματικό project.

Αυτές τις μέρες όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά, αφού οι σχετικές αναφορές πληθαίνουν και γίνονται μέρα με τη μέρα πιο συγκεκριμένες. Η ιστορία ξεκίνησε σαν ένας “πόλεμος” μεταξύ Apple και Tesla, οι οποίες φέρονται να διεκδικούν και να αποσπούν η μία στελέχη της άλλης. Νέα άρθρα όμως από το Reuters και τη Wall Street Journal εξηγούν τώρα ότι η Apple εξελίσσει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα με εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης για να χτυπήσει την Tesla.

Σύμφωνα με τη WSJ λοιπόν, η Apple έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός μυστικού εργαστηρίου που εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα φέρει το σήμα της, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα κεντρικά της στο Cupertino, με το όλο project να έχει την κωδική ονομασία “Titan”. Της ομάδας ηγείται ο Steve Zadesky, νυν αντιπρόεδρος product design και πρώην μηχανικός της Ford, που έχει εξουσιοδοτηθεί να συγκροτήσει μια ομάδα έως και 1000 ατόμων.

Αναφέρεται ακόμη το όνομα του Johann Jungwirth, πρώην επικεφαλής R&D της Mercedes, που τα τελευταία 5 χρόνια ήταν υπεύθυνος για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, συνδεσιμότητας, αλλά και της έρευνας πάνω στα συστήματα κίνησης και μετάδοσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. H Mercedes, σχολιάζοντας σχετικά, ανακοίνωσε ότι η ομάδα που ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση είναι “άθικτη”.

Τέλος, στελέχη της Apple φέρονται να έχουν επαφές με την Magna Steyr (κάτι που οι εκπρόσωποι της Αυστριακής εταιρείας αρνήθηκαν να σχολιάσουν), ενώ το Reuters επικαλείται δύο διαφορετικές πηγές που δηλώνουν ότι επιχειρήθηκε η στρατολόγηση ειδικών της αυτοκινητοβιομηχανίας σε θέματα ρομποτικής.