Ο Lewis Hamilton ήταν αρκετά απογοητευμένος με το λάθος στρατηγικής της Red Bull, που κόστισε στον Max Verstappen τη δεύτερη θέση στο GP Βραζιλίας. Ένα τέτοιο σενάριο θα έριχνε στην τρίτη θέση τον Nico Rosberg, με τη διαφορά να πέφτει στους 9 βαθμούς αντί για 12. Έτσι, ο Γερμανός θα χρειαζόταν τη δεύτερη θέση στο Abu Dhabi, ενώ πλέον του αρκεί και η τρίτη για να εξασφαλίσει το πρώτο του πρωτάθλημα.

Μετά τον αγώνα ο Hamilton ρωτήθηκε από το Sky Sports για το αν πιστεύει πως ο teammate του ευνοήθηκε από την τύχη:

Απίστευτο, πότε θα σταματήσει αυτό; Η Red Bull έκανε τεράστιο λάθος με αυτή την απόφαση!

Όταν η ομάδα μου είπε πως κάποιοι σταματούν για ενδιάμεσα, σκεφτόμουν πως ήταν τρελοί και πως δε θα μπορέσουν να κρατηθούν έτσι μέχρι το τέλος, θα πρέπει να κάνουν ξανά pitstop. Όντως, αυτό έγινε και είναι κρίμα, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.

Ο Verstappen είχε καλό αγώνα και ανέβηκε πάλι στην τρίτη θέση, αλλά καλό θα ήταν να πάρουν σωστές αποφάσεις στον επόμενο αγώνα!

Στις δηλώσεις του, ο Hamilton επίσης τόνισε πως αυτή ήταν η πιο εύκολη νίκη της καριέρας του, παρά το γεγονός πως οι συνθήκες ήταν κακές και η πίστα του Interlagos τον είχε δυσκολέψει στο παρελθόν, αλλά και ότι ένιωθε τιμημένος που νίκησε έναν αγώνα στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ayrton Senna.