Νέες υπηρεσίες λογισμικού θα απολαμβάνουν οι κάτοχοι του sedan της Tesla, το Model S, όπως ανακοίνωσε με χαρά η εταιρεία. Η μεγάλη αλλαγή, μετά τη δυνατότητα “κατεβάσματος” λογισμικού και ενημερώσεων, είναι η προσθήκη ζωντανής πληροφόρησης για τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Φυσικά, αυτή είναι μια υπηρεσία που άλλες εταιρείες έχουν ενσωματώσει ήδη σε πολυτελή μοντέλα τους, σε χώρες που υπάρχει τέτοιο διαθέσιμο σύστημα. Το σύστημα πλοήγησης έχει προμηθευτεί από τη γνωστή εταιρεία συστημάτων GPS, Garmin, όμως οι πληροφορίες για την κυκλοφορία έρχονται από την κορυφαία του χώρου, INRIX.

Προς ενημέρωσή σας… η INRIX είναι μια εταιρεία που συγκεντρώνει κυκλοφοριακά δεδομένα με διάφορους τρόπους και τα διαθέτει σε ενδιαφερόμενους όπως ιδιωτικές εταιρείες, απλούς ιδιώτες ή ακόμα και το αμερικανικό δημόσιο. Από τις πιο… πρωτοποριακές της μεθόδους υπήρξε η συλλογή δεδομένων μέσω ανάλυσης του σήματος των κινητών τηλεφώνων των οδηγών, κατορθώνοντας να εξάγει στοιχεία για ταχύτητες, καθυστερήσεις, χρόνους διαδρομής κτλ. Τα δεδομένα εμπλουτίζονται και με στοιχεία από δέκτες GPS, τα συστήματα πλοήγησης της Ford και της Toyota κ.α.

Τα συστήματα αυτά είναι προσβάσιμα και από smartphones, αλλά οπωσδήποτε αυτή η χρήση δημιουργεί όχληση κατά την οδήγηση. Άλλες αναβαθμίσεις που έρχονται με το νέο λογισμικό update είναι η απομνημόνευση της ρύθμισης της αερανάρτησης για υπέρβαση εμποδίων, η ειδική ρύθμιση για ελάχιστη κατανάλωση το βράδυ και διάφορα άλλα μικρά χαριτωμένα που κάνουν τον οδηγό να νιώθει πιο “δικό του” του αυτοκίνητο, όπως επικοινωνία του συστήματος με το κινητό τηλέφωνο, καθορισμός ψευδωνύμου κτλ. Εκτός από την… ηλεκτροκίνηση, λοιπόν, η Tesla προσπαθεί να συντονίζεται με όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις στο αυτοκίνητο.

[inpost_nivo slide_width=”545″ slide_height=”380″ thumb_width=”109″ thumb_height=”75″ post_id=”15409″ skin=”light” transition_effect=”fade” transition_speed=”0″ autoslide=”15000″ control_nav=”1″ control_nav_thumbs=”1″ direction_nav=”0″ direction_nav_hide=”0″ controlNavThumbs=”1″ random_start=”0″ pause_on_hover=”1″ show_description=”1″ box_rows=”4″ box_cols=”8″ slices=”15″ start_slide=”0″ id=”” random=”0″ group=”0″ show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” type=”nivo” sc_id=”sc1411295182884″]