Η τεχνολογία ProPILOT της Nissan επιτρέπει σε μοντέλα όπως το νέο LEAF, το X-Trail και το Serena να μπορούν να κινούνται “μόνα τους”, αυτόνομα από τον οδηγό, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο.

Η εταιρεία δοκίμασε τη νέα γενιά αυτής της τεχνολογίας, που πηγαίνει την αυτόνομη οδήγηση ένα βήμα παραπέρα.

Το όχημα της δοκιμής, που έλαβε χώρα στους δρόμους του Τόκιο, αποτέλεσε ένα ειδικά τροποποιημένο Infiniti Q50. Το αυτοκίνητο, του οποίου ο στόχος ήταν να μεταφέρει τον οδηγό (ο οποίος σε αυτό το σημείο έχει υποβιβαστεί σε επιβάτης) χωρίς προβλήματα στον προορισμό του κινούμενο σε αστικό περιβάλλον, ήταν εξοπιλισμένο με τεχνολογίες που περιείχαν τα παρακάτω:

Δώδεκα κάμερες, εννιά ραντάρ, έξι scanners που χρησιμοποιούν laser, ένα χάρτη υψηλής ανάλυσης και δώδεκα SONARs, τα οποία είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται κυρίως στα υποβρύχια και λειτουργούν περιληπτικά ως εξής: Εκπέμπονται ηχητικοί παλμοί, οι οποίοι ανακλώνται από τα εμπόδια που συναντούν στο δρόμο τους. Το σύστημα τους “πιάνει” καθώς επιστρέφουν και ανάλογα με τη συχνότητά τους καταλαβαίνει πόσο μακριά βρίσκεται το κάθε εμπόδιο.nissan-autonomous-drive-test-2H διαδικασία της αυτόνομης κίνησης ξεκινά από τη στιγμή που ο οδηγός θα επιλέξει τον προορισμό του στο σύστημα πλοήγησης και σταματά κατά την άφιξη.

Ο στόχος όλων αυτών είναι η ανάλυση του περιβάλλοντος γύρω από το αυτοκίνητο, ώστε αυτό να μπορεί να χειριστεί σενάρια οδήγησης σε πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον, όπως διασταυρώσεις, αλληλεπίδραση με την κίνηση άλλων οχημάτων, κτλ.

Η Nissan έχει ως στόχο την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στα οχήματά της από το 2020 και μετά.