Πλήρης αποκάλυψη της νέας Mercedes A-class, σε φωτογραφίες που παρουσίασε αποκλειστικά το autoevolution. Η τέταρτη γενιά του μικρομεσαίου Mercedes εμφανίζεται χωρίς ίχνος καμουφλάζ, τόσο στην hatchback όσο και στη sedan εκδοχή του.

Το πορτοκαλί χρώμα που καλύπτει όλες τις επιφάνειες, μάλλον σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρωτότυπα προορίζονται για δοκιμές πρόσκρουσης, αλλά κατά τα άλλα βλέπουμε την οριστική μορφή της A-Class με κάθε λεπτομέρεια.

Σχεδιαστικά βέβαια δεν υπάρχει κάποια έκπληξη, με τη sedan να μένει πιστή στο A Sedan concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Σαγκάη. Η μετάβαση στην παραγωγή βέβαια δεν υπήρξε τελείως… αναίμακτη, και το σύνολο δείχνει πολύ πιο συντηρητικό. Αυτό είναι κάπως απογοητευτικό, γιατί ούτως ή άλλως το A Sedan concept δεν ήταν και τίποτα ρηξικέλευθο.

Η hatchback είναι πανομοιότυπη με τη sedan έως και τη μεσαία κολώνα. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο δείχνει μεγαλύτερη σε διαστάσεις, με αισθητά αυξημένους προβόλους. Αν και θα μπορούμε να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη όταν γίνει η επίσημη παρουσίαση, κατά πάσα πιθανότητα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018, έχουμε την αίσθηση ότι δεν πρόκειται για βήμα προς τα εμπρός – ειδικά το πίσω μέρος δείχνει ιδιαίτερα ανέμπνευστο και θα μπορούσε να ανήκει σε οποιοδήποτε άλλο μικρομεσαίο της αγοράς. Ίσως η νέα GLA να είναι πιο ενδιαφέρουσα, όπως εξάλλου ισχύει και με τις σημερινές γενιές.

spyshots-2018-mercedes-benz-a-class-hatch-and-sedan-completely-uncovered_3Mercedes-Benz-A-Class-2013-1280-4d

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, αναμένονται βενζινοκινητήρες χωρητικότητας από 1.2 έως 2 λίτρα, ένας νέος 1.6 diesel και ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Υπομονή λοιπόν έως τον Μάρτιο για τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε περισσότερες από τις φωτογραφίες του autoevolution εδώ.

spyshots-2018-mercedes-benz-a-class-hatch-and-sedan-completely-uncovered_1