Η Mercedes ίσως συνέβαλε στην άνοδο της Ferrari λέει ο Ecclestone

Γράφει: Μανώλης Σιγουλάκης

Η Mercedes ίσως συνέβαλε στην άνοδο της Ferrari λέει ο Ecclestone

O Bernie Ecclestone ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, με μία δήλωση που θα προκαλέσει συζητήσεις!

O πρώην –πλέον- ισχυρός άνδρας του πρωταθλήματος μίλησε στην Ιταλική εφημερίδα La Repubblica για την άνοδο της Ferrari τη φετινή σεζόν, καθώς, παρόλο που πέρυσι τερμάτισε τρίτη, μακριά από τη Mercedes, φέτος διεκδικούσε το πρωτάθλημα με αρκετές αξιώσεις μέχρι που όλα πήγαν στραβά σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Ιαπωνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Bernie ρωτήθηκε αν η Ferrari είχε εξωτερική βοήθεια πριν την φετινή σεζόν και απάντησε:

Σε αυτή την περίπτωση, κανείς δε γνωρίζει, εκτός από αυτούς που είχαν ανάμειξη… Σίγουρα σε κάποιο σημείο τους δόθηκε ένα χεράκι στον κινητήρα.

Στο σημείο εκείνο, ο Ecclestone σταμάτησε, αλλά πιέστηκε να πει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ποιος βοήθησε. Κι έτσι έγινε:

H Mercedes το έκανε και μάλιστα για πολύ καλό λόγο. Το να κερδίζεις πρωτάθλημα κόντρα στη Sauber είναι ένα πράγμα. Το να κερδίζεις κόντρα στη Ferrari είναι κάτι άλλο.

Δε το γνωρίζω (στα σίγουρα). Λέω ίσως. Στο παρελθόν έχει συμβεί με τη Honda. Κι αν η Mercedes αποφάσισε να μοιραστεί πληροφορίες με το Maranello, πιστεύω πως ήταν καλή κίνηση.

Είμαι σίγουρος πως, με τη φιλική ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η Στουτγκάρδη ήταν να σιγουρέψει πως: α) η Red Bull δε θα είχε τους πιο δυνατούς κινητήρες και β) η Ferrari θα ήταν αρκετά δυνατή ούτως ώστε να θεωρηθεί ικανός αντίπαλος για να νικήσουν.

Kάτι τέτοιο δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβεβαιωμένο από τις δύο πλευρές και δεν αναμένεται να επιβεβαιωθεί, εκτός αν οι ομάδες βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ο Christian Horner, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, έκανε δηλώσεις επί του θέματος και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes:

Είναι οι συνηθισμένες σκέψεις του Bernie, θα έλεγα, στον τρόπο με τον οποίο τα συνδύασε όλα. Είναι πολύ καθαρό πως υπάρχει μία πολύ στενή σχέση ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes, με τον τρόπο που λειτουργούν σε συνεδριάσεις, ο ένας δε σηκώνει το χέρι χωρίς να συμφωνεί ο άλλος αυτές τις μέρες. Επομένως υπάρχει μία δυναμική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στη Formula 1 και δε θα είναι η τελευταία. Όσον αφορά το αν ο ένας βοήθησε τον άλλο, δε μας αφορά. Δεν έχω ιδέα. Αυτό θα μου προκαλούσε έκπληξη αλλά, ναι… μπορείτε να δείτε τι γίνεται με Mercedes και Ferrari σήμερα, οι ομάδες είναι ευθυγραμμισμένες στις σκέψεις τους.

SHARE THIS