Ο Fernando Alonso οδήγησε για λογαριασμό της McLaren στις δοκιμές του Bahrain, έχοντας έτσι την ευκαιρία να συγκρίνει το φετινό μονοθέσιο με αυτό που οδηγούσε ο ίδιος πέρυσι.

O Alonso αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στο τέλος της περασμένης χρονιάς έπειτα από άλλο ένα βασανιστικά μακροσκελές σερί αγώνων στο οποίο δε μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα.

Το περσινό μονοθέσιο της McLaren, που ήταν προβληματικό στο σχεδιασμό του από την αρχή, εγκαταλείφθηκε νωρίς από την ομάδα που σταμάτησε την εξέλιξή του στα μέσα της χρονιάς.

Ο Alonso, οδηγώντας το νέο μονοθέσιο, είχε να πει:

Είναι ένα βήμα μπροστά σε όλους τους τομείς. Υπάρχει περισσότερη πρόσφυση, το αυτοκίνητο δεν έχει τόσες αντιστάσεις από τον αέρα στην ευθεία, ο κινητήρας είναι επίσης καλύτερος. Σαν πακέτο, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είδαμε όμως στους δύο πρώτους αγώνες ότι πρέπει να γίνει άλλο ένα βήμα αν είναι η McLaren να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες ομάδες.

Όμως για αρχή η McLren μπορεί να σταθεροποιηθεί ως η τέταρτη ταχύτερη ομάδα και να ηγηθεί του midfield μαζί με τη Haas. Αυτός είναι ο στόχος, και νομίζω ότι οι δυνατότητες υπάρχουν.