Στη δεύτερη, μέσα σε έναν μήνα, κατάρριψη ρεκόρ που ανήκε στην Bugatti προχώρησε η Koenigsegg, και έτσι η Agera RS είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, ρίχνοντας από την κορυφή την Veyron.

H Bugatti είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο ρεκόρ των 431km/h το 2010, με μία Veyron SS χωρίς τον περιοριστή ταχύτητα της έκδοσης παραγωγής, που θα περιόριζε την τελική στα 415km/h. H Koenigsegg όμως συνέτριψε τη συγκεκριμένη επίδοση, ανεβάζοντας τον πήχυ στα 447km/h.

Είχε προηγηθεί η κατάρριψη του πολυδιαφημισμένου ρεκόρ 0-400-0km/h της Chiron, που πραγματοποιήθηκε με τον Juan Pablo Montoya στο τιμόνι.

Για τις ανάγκες της προσπάθειας έκλεισε ένα τμήμα αυτοκινητόδρομου ανάμεσα στο Las Vegas και το Pahrump, και η μέτρηση πραγματοποιήθηκε δύο φορές (επανάληψη προς την αντίθετη κατεύθυνση), όπως συνηθίζεται όταν πρέπει να πιστοποιηθεί ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Θυμίζουμε ότι η Agera RS εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 5 λίτρων και διπλό turbo, που αποδίδει 1360 ίππους.

Και ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της Bugatti, που κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί μέσα στην επόμενη χρονιά, η Hennessey έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επιχειρήσει να πιάσει τα 481km/h με το Venom F5.